Motive de rugăciune 18 august

Încrede-te în Domnul din toată inima ta şi nu te bizui pe înţelepciunea ta! Recunoaşte-L în toate căile tale, şi El îţi va netezi cărările. Proverbe 3:5-6

Unul din principiile vieții creștine schimbate este că Duhul Sfânt ne transformă alegerile într-o realitate. Să medităm și azi cum putem să-I dăm primul loc lui Isus în viața noastră:

  • Fă-ti un plan și fii consecvent! Să fim deschiși la călăuzirea Duhului Sfânt să avem un plan orientativ când petrecem timp cu Dumnezeu. Este esențial să ne facem timp atât pentru studierea Bibliei, cât și pentru rugăciune. In timpul nostru devoțional, dacă nu deranjează pe nimeni putem cânta, și cântecul este o rugăciune.
  • Tratează-L pe Dumnezeu cu respect, ca pe un Rege! „Ar trebui să venim înaintea Lui cu o venerație sfântă. Îngerii, in prezența Sa, își acoperă fața. Atunci când ne fixăm o oră de întâlnire cu Regele universului este bine să fim la timp. El ne așteaptă. Să nu-L facem să ne aștepte. Oricât este de ocupat și este, vă asigur că va veni la timp.
  • Păstrează-L pe Dumnezeu cu tine in umblarea zilnică. Asemenea lui Enoh, ar trebui să învățăm să umblăm cu Dumnezeu în fiecare zi. O relație apropiată și profundă cu Dumnezeu nu se construiește prin întâlniri accidentele. Să renunțăm la scuze că suntem prea ocupați, prea împovărați cu probleme. Opriți-vă chiar acolo unde sunteți și schimbați ordinea lucrurilor. Timpul de devoțiune este un timp sfânt pentru că îi aparține lui Dumnezeu. Să ne stabilim prioritățile in viață in mod conștient . Sunt in joc viețile și destinele noastre veșnice.

În Numele lui Isus, Regele universului și Mare Preot, să ne unim rugile azi pentru:

  1. pentru Alma. Aseară situația ei era critică. A trecut printr-o operație și avea complicații serioase. S-o purtăm pe brațele rugăciunii. Nu știm care este planul Domnului cu viața ei. Noi să cerem ca puterea Duhului Sfânt să atingă și să refacă organele bolnave, să ne rugăm pentru familia ei care are nevoie de susținere. E posibil ca in decursul zilei să mai primiți un SOS rugăciune pentru cazul ei.
  2. pentru ceilalți bolnavi amintiți ieri. Adaug azi pe Carmen, sora Livia D, Dana din Italia, Cristian, Florin, Stelian, pentru o mamă de la ATI și familia ei , pentru celelalte cazuri din spitale din secțiunea ATI. Și Daiana  Enache de la Hope Discovery România ne-a cerut să ne rugăm pentru ea. Nu se simte prea bine.
  3. pentru pastorul Martin. Focul este la 8 mile distanță și de data aceasta trebuie să evacueze. Ne rugăm pentru schimbarea direcției vântului și pentru Comunitatea Manton.
  4. pentru lucrarea misionară din România: pentru colportori, pentru posturile Speranța TV, A7tv, Radio Vocea Speranței, pentru librăriile Sola Scriptura, pentru Hope Discovery România, United Prayer Romania, să fie instrumente ale harului Său de care să Te folosești pentru a vesti Evanghelia și a aduce speranță celor care au nevoie.
  5. continuăm să ne rugăm pentru Afganistan. Situația este critică pentru o parte din populație, dar în special pentru creștinii din zonă. Sunt căutați de talibani pentru a se răzbuna pe ei că sunt creștini. Mulți dintre ei au fost deposedați de orice venit. Să ne rugăm pentru protecția lor, pentru ca acest conflict din zonă să fie schimbat în bine și pace prin puterea lui Dumnezeu.

Vestea bună este că Cel care luptă alături de noi  a promis să lupte și pentru noi. O zi binecuvântată! Să ne întărim „in Domnul și în puterea tăriei Lui!” Amin!🙏

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *