Motive de rugăciune 17 august

Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra. Matei 6:33

Avem nevoie să ne stabilim prioritățile in domeniul spiritual, in cel fizic, in cel financiar și în cel emoțional, punând pe Dumnezeu pe primul loc. Iată câteva sugestii cu privire la timpul nostru zilnic pe care să-l petrecem cu El:

  • găsește un loc retras care să fie numai al tău și unde să te întâlnești cu Dumnezeu (Marcu 1:35), un loc unde să ne facem devoționalul zilnic, loc de rugăciune. El merge cu noi prin Duhul Sfânt oriunde am fi.
  • Să ne facem obiceiul de a ne trezi devreme. Indiferent când începe ziua ta, încearcă să faci o prioritate de a te trezi devreme pentru a avea un timp sacru cu Dumnezeu.
  • Când te trezești, nu te lăsa distras! „Consacră-te lui Dumnezeu dimineața, fă din aceasta prima activitate.” (E. G. White) Este absolut vital să nu deschidem telefonul cu rețelele sociale, radioul, tv, să căutăm să nu răspundem la mesaje in acest timp personal cu Dumnezeu. El să fie pe primul loc, El să fie cea mai importantă Persoană din viața mea. (Voi continua mâine cu alte sugestii) Timpul se scurge, Isus vine curând! Trebuie să ne consacrăm personal. Când vom face astfel, Duhul Sfânt va fi turnat peste noi.

Să venim cu rugăciunile noastre înaintea tronului de har. Astăzi ne rugăm pentru:

  1. Cei bolnavi. Amintesc azi pe tinerele Alma, Dana (la Milano pentru operație de cancer),Denisa, Florin, o viitoare mămică care are probleme cu păstrarea sarcinii, Ilinca, Stelian, Alina și alții pe care îi cunoașteți pe nume, pentru cei care suferă în secțiile ATI , intubați așteaptă oxigen, pentru Claudette și Romeo Miandy intubați cu saturație mică de oxigen. Să ne rugăm pentru vindecarea lor, dar  să cerem și ca Domnul să le ofere oxigenul salvării prin Isus. Să ne rugăm pentru familia unei bune prietene, soră in Hristos (Marie-France), care la 50 ani a decedat în urma infectării cu Covid. Domnul să mângâie pe cei apropiați.
  2. Cei care suferă în urma catastrofelor, războaielor, situații de criză economică, sanitară, pentru cei din India, Haiti in urma cutremurului din 15.08, din Afganistan unde este o răsturnare politică cu talibanii la putere, din Myanmar unde încă domnește o situație de haos, din Grecia, SUA și alte țări. Să ne rugăm pentru protecția copiilor Săi din aceste locuri.
  3. ADRA și alte asociații umanitare care sunt in prim plan pentru a ajuta pe cei sinistrați, pentru a oferi prim ajutor și speranță. Să ne rugăm pentru protecția lor, să căutăm să ne facem și noi partea dacă putem ajuta lucrarea aceasta.

Să îndrăznim să umblăm, să trăim și să ne rugăm diferit, să-I dăm inimile noastre pentru că El este Mântuitorul și Prietenul nostru personal! Amin!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *