Continuați să vă rugați pentru Myanmar!

de Julia O’Carey

Te-ai antrenat spiritual în ultima vreme? Domnul ne încurajează să ne purtăm poverile unul altuia și astfel împlinim legea lui Hristos (Gal. 6: 2). Sper că mușchii voștri spirituali sunt suficient de puternici pentru a suporta povara grea pe care vă cer să o purtați pentru frații și surorile noastre din Myanmar (Birmania). Probabil ați auzit despre lovitura de stat care a început la 1 februarie anul acesta, când armata Myanmar a preluat puterea după ce l-a reținut pe Aung San Suu Kyi și pe alți lideri aleși în mod democratic. În timp ce scriu acest lucru, țara rămâne în haos, iar oameni nevinovați suferă zilnic într-o mulțime de moduri, inclusiv pierderea vieții, căutând libertatea și pacea.

Aceasta nu ar trebui să fie doar o altă știre pentru noi, ca și creștini. Ar trebui să fie ceva personal pentru fiecare dintre noi. Luați, de exemplu, pe coordonatorul ASAP de relații în câmpul misionar, pastorul Benjamin Kip. El scrie următoarele:

Am sărit din pat la 2 dimineața. Vocea surorii mele îmi șoptea la telefon: „Ben, sunt pe acoperiș! Ce mă fac?”

„Cine este pe acoperiș?” Am întrebat în timp ce inima îmi bătea sălbatic.

„Nu știu, dar strigă și mișcă o lanternă înainte și înapoi în ferestre pentru a vedea dacă se mișcă cineva înăuntru. Sunt atât de speriată.”

Ca frate, deși la mii de kilometri distanță, am intrat direct în acțiune. „Du-te să o cauți pe mama și să rămâi cu ea și doar roagă-te în șoaptă și ascultă. Rămân la telefon cu tine. „

În următoarele două ore, am cerut împlinirea versetelor biblice și m-am rugat cu mama și sora mea dragă pentru a ajuta la calmarea lor. Din fericire, Dumnezeu ne-a auzit rugăciunile și oamenii nu au intrat în casă în noaptea aceea.

Mai târziu, am citit ziare că armata eliberase 23.000 de infractori plătindu-i și dându-le instrucțiuni de a merge și a face ravagii în orașe și sate. Acești criminali au jefuit, au incendiat case, au ucis la întâmplare, îngrozind oameni nevinovați. Cum pot dormi noaptea, știind că mama și sora mea se află în această stare de nesiguranță? Ceea ce am decis să fac a fost să încep o întâlnire zilnică de rugăciune live pe Facebook și Zoom. Mă alătur liderilor noștri refugiați și credincioșilor din întreaga lume. Cred că Generalul Cerului va trimite mii de îngeri ai armatei Sale pentru a-mi ajuta poporul. De asemenea, personalul ASAP se roagă zilnic pentru poporul meu. Sunt într-adevăr impresionat să-i aud rugându-se cu atâta fervoare. Vă rugăm să vă alăturați nouă! Poporul meu are nevoie în continuare de rugăciunile voastre.

Pastorul Jonathan *, președintele unei Misiuni adventiste de zi a șaptea în Myanmar, ne imploră, de asemenea, să ne rugăm pentru țara sa. El a scris recent: „Situația din țara mea se înrăutățește și este foarte imprevizibilă. Oamenii se simt  de parcă ar ține un tigru de coadă. Dacă nu ucid tigrul, tigrul îi va ucide pe ei. Nu ai de ales, o faci sau mori! Aceasta este realitatea cu care se confruntă astăzi oamenii din Myanmar. ”

El a continuat să descrie cât de greu este să funcționezi când băncile sunt închise, prețurile la alimente cresc uluitor, internetul închis pentru perioade lungi de timp, călătoriile sunt interzise, ​​școlile și bisericile sunt închise etc.

Această activitate oribilă nu este nouă în Myanmar. Grupurile minoritare etnice și religioase au fost abuzate în ultimii 70 de ani. Chiar în ianuarie anul acesta, la granița dintre Myanmar și Thailanda, 4.000 de persoane din grupul Karen au fost nevoite să ia puținele elemente esențiale pe care le puteau purta și să fugă mai adânc în pădure pentru siguranță față de loviturile militare care vizau satele lor. Chiar mai recent, încă 2.000 de persoane Karen au trebuit să fugă. Printre acestea se numărau douăsprezece familii adventiste din două grupuri mici ale bisericii și familiile dintr-o școală susținută de ASAP. Ei plănuiesc să continue să studieze în pădure. Am primit un videoclip prețios cu elevi cântând și lăudându-L pe Domnul în Sabat, în ciuda sunetului bombelor care explodau în depărtare. Cred că, în timp ce se gândesc la promisiunile lui Dumnezeu, inimile lor rezonează cu Ioan 16:33. ”V-am spus aceste lucruri ca să aveți pace în Mine. În lume veți avea necazuri, dar îndrăzniți, Eu am biruit lumea.”

Acum, mai mult ca oricând, cei 54 de milioane de oameni din Myanmar au nevoie de rugăciunile voastre. Ei suferă nedreptate și mulți nu au auzit încă vestea bună a mântuirii.

Julia O’Carey este directorul Misiunii A.S.A.P.  A.S.A.P. reprezintă Avocați pentru Asia de Sud-Est și cei Persecutați.

* Pseudonimele sunt folosite în această istorisire pentru a proteja siguranța persoanelor.

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *