Când harul câștigă

În vâltoarea perioadei pe care o trăim, când războaie izbucnesc, tiranii se strâng și trădările abundă, ce loc există pentru har? Pare o virtute mai blândă, mai slabă, făcută pentru vremuri mai liniștite.

Dar ce ar putea fi mai puternic decât iertarea care în cele din urmă vindecă vechile dușmănii din trecut sau acceptă atent să pună capăt deceniilor pierdute pentru răzbunare? Pacea negociată este încă cea mai durabilă.

Și în ce constă slăbiciunea la deliberarea calmă care privește pe cel rău în față și hotărăște să-l iubească până la moarte? Cei care aleg să-și pună săbiile deoparte sunt cei pe care istoria îi binecuvântează și pe care Dumnezeu îi răsplătește. ”Ferice de cei împăciuitori, căci ei vor fi chemați fii ai lui Dumnezeu!” (Matei 5: 9).

Harul răstoarnă toate estimările noastre privind puterea, pentru că harul vine de la Dumnezeu și El stăpânește totul. ”Dar Dumnezeu a ales lucrurile nebune ale lumii, ca să facă de ruşine pe cele înţelepte. Dumnezeu a ales lucrurile slabe ale lumii, ca să facă de ruşine pe cele tari.“ (I Corinteni 1:27).

Când alegem harul, alegem puterea care nu trebuie să-și etaleze toată forța. Harul este puterea lui Dumnezeu în noi și prin noi către lume. Vindecă răni; respinge ceea ce este greșit; clădește relații care durează. Și în cele din urmă va triumfa: ”pentru ca, în Numele lui Isus, să se plece orice genunchi al celor din ceruri, de pe pământ şi de sub pământ şi orice limbă să mărturisească, spre slava lui Dumnezeu Tatăl, că Isus Hristos este Domnul.” (Filipeni 2: 10-11).

Harul câștigă – atât acum, cât și când încetează orice luptă. 

Deci, rămâneți în har. -Bill Knott

Bill Knott – este redactor al revistei Adventist Review. Articolul a fost publicat în numărul din 16 iulie 2021.

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *