Ești în pericol? 13 noiembrie

Cine dintre voi se teme de Domnul, să asculte glasul Robului Său! Cine umblă în întuneric şi n-are lumină să se încreadă în Numele Domnului şi să se bizuie pe Dumnezeul lui! Isaia 50 :10

Există mulți tineri care umblă în întuneric și nu au lumină ….

Mâna Domnului a fost întinsă cu cea mai tandră compasiune si iubire; dar ei nu-și dau osteneala să aibă încredere în El. Vor să se simtă pe deplin capabili să gândească și săi planifice singuri …. Domnul le arată drumul pe care ar vrea să-i vadă mergând. El le-a împrumutat talente pentru a fi folosite pentru slava Sa, pentru a face o anumită lucrare pentru Învățător; dar Satana spune: „Voi contracara ordinea lui Hristos. Voi găsi o altă linie de lucru pentru creier activ și mâini ocupate, prin care acestea îmi vor servi mie. Voi eclipsa interesele veșnice înaintea acestor tineri și le voi atrage mintea cu interese lumești …. Îi voi  lega de atracțiile lumești ca cele mai fine fire, a căror putere de legare va deveni la sfârșit ca niște frânghii de oțel și el va fi legat în slujba mea … ”

Fie ca tinerii să își examineze critic motivele, prin rugăciune și cercetarea Scripturilor și a vedea dacă propria lor voință și înclinații nu îi îndepărtează de cerințele lui Dumnezeu ….

Tineri și tinere, întrebați-vă în relațiile voastre de afaceri, sunt eu acolo unde ar vrea Dumnezeu să fiu? … Sunt acolo unde este cu datoria mea să fiu? Binecuvântarea lui Dumnezeu va fi asupra celor care sunt exact acolo unde planurile Dumnezeu vrea ca ei să fie. Ți-a dat Domnul lumină că El îți cere să faci o anumită lucrare? Dacă da, nu este sigur pentru tine să fii neascultător. Să fie o gândire serioasă din partea ta. Întreabă-te: Îl slujesc pe Învățătorul meu, Isus Hristos? Sau îmi plac mie însumi, necăutând să-i fac plăcere lui Dumnezeu și să aduc cinste sfântului Său nume?

Vrei să schimbi această ordine de lucruri fără întârziere? Ai vrea să alegi să-I slujești lui Dumnezeu? Atunci Isus te invită să crezi …. Prinde mâna puterii infinite. Credința crește prin exercițiu. Hrănește-te cu făgăduințele; fii mulțumit să te bazezi pe simpla promisiune a Cuvântului lui Dumnezeu. Nu mai aștepta în necredință; căci ești în pericol să-ți pierzi sufletul.

Devoționalul face parte din cartea ”The Faith I Live By ”  de Ellen G. White.

Traducere și adaptare: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *