Tinerii creștini și cărțile lor, 23 august

Încolo, fraţii mei, tot ce este adevărat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice faptă bună şi orice laudă, aceea să vă însufleţească. Filipeni 4 : 8

Cei care nu vor să ajungă pradă amăgirilor lui Satana trebuie să păzească bine intrările sufletului; ei trebuie să se ferească a citi, a vedea sau a auzi ceva care ar da naștere la gânduri necurate.

Multe dintre publicațiile populare ale zilei sunt pline de povestiri senzaționale care instruiesc tineretul în fărădelege, conducându-l pe căile pierzării. Mulți sunt doar copii ca vârstă, dar maturi în cunoașterea crimei. Ei sunt incitați la rele prin istorisirile pe care le citesc…. Semințele fărădelegii se răspândesc pretutindeni. Deci, nu trebuie să se mire nimeni că rezultatul este un seceriș al crimei.

Cei care citesc romane își îngăduie un rău care distruge spiritualitatea, umbrind frumusețea paginilor sfinte. Acest lucru creează o stare emoțională nesănătoasă, înfierbântă imaginația, mintea își pierde utilitatea, sufletul este lipsit de rugăciune și se descalifică pentru orice exercițiu spiritual.

Nu vă permiteți să deschideți o carte al cărei conținut este îndoielnic. Literatura lui Satana este de o fascinație diabolică. Este un mecanism puternic, prin care el zdrobește credința simplă și curată. Nu vă socotiți niciodată suficient de puternici pentru a citi cărți necredincioase; căci acestea conțin venin ca și cel al viperei.

Tineri și tinere, citiți acele cărți care vă dau adevărata cunoștință și care vor fi de ajutor întregii familii. Spuneți cu hotărâre: „Nu voi risipi clipe prețioase, citind ceea ce nu îmi este de nici un folos și care doar mă împiedică să fiu de folos altora…  Îmi voi închide ochii față de lucrurile frivole și păcătoase.”

Cu cât studiați mai des și mai stăruitor Biblia, cu atât ea vă va apărea mai frumoasă, iar gustul pentru lecturi ușoare, fără valoare, vă va dispărea. Legați-vă această carte prețioasă de inimă. Ea vă va fi atât prieten, cât și călăuză.

Devoționalul face parte din cartea ”The Faith I Live By ”  de Ellen G. White.

Traducere și adaptare: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *