„Dă-mi puterea să fac primul pas!”

de Andrew McChesney

Când Daniel Amattaeran avea 11 ani, un băiat de cartier l-a introdus în lumea dansului hip-hop în capitala Surinamului, Paramaribo. Daniel văzuse dansul la televizor, dar niciodată în viața reală. El a fost uimit de fllipsuri, sprijin și sărituri pe o mână. El a observat că fetelor le place să privească dansul și că a vrut ca fetele să-l urmărească. A învățat să danseze. Lui Daniel i-a plăcut să danseze și a câștigat concursuri de talente locale și chiar o călătorie în Olanda. Popularitatea lui a crescut și fetele s-au înghesuit în jurul lui.

Într-o zi, Daniel era așezat pe pat gândindu-se, când a simțit o voce întrebând: „Ce vrei să faci cu viața ta?” Surprins, s-a întrebat dacă ar putea fi vocea Duhului Sfânt. Părinții lui îl duseseră la biserică de copil, dar nu mai participase de ani buni. Lui Daniel nu i-a plăcut ideea că Duhul Sfânt i-ar putea vorbi. Îi plăceau faima și distracția lumii.

„Doamne, nu acum, nu acum”, a spus Daniel. S-a hotărât să danseze până va îmbătrâni și apoi, când nu va mai putea dansa, va merge la biserică.

Daniel a început să aibă coșmaruri în care părea că e atacat de demoni. Într-o noapte a visat despre a doua venire. L-a văzut pe Hristos pe ​​nori, îmbrăcat în alb. Lumea era cuprinsă de foc și oamenii alergau și țipau. Daniel s-a trezit cu bătăi de inimă. „Sunt pierdut. Sunt pierdut. Sunt pierdut,” se gândi el. „Trebuie să mă întorc la Dumnezeu.”

Dar nu a făcut-o. Au trecut câțiva ani și, la vârsta de 19 ani, s-a mutat la  rude necreștine pentru perioada studiilor la facultate. Într-o zi, a observat un DVD cu titlul „Adevărul despre hip-hop”. Era produs de o biserică creștină, așa că a fost surprins să îl vadă în casa necreștină. „Cine a cumpărat asta?” a întrebat pe rudele sale. Nimeni nu știa de unde venise DVD-ul.

Daniel l-a urmărit și a fost uimit să audă că hip-hop-ul are origini gangster și este asociat cu crimele, violența și drogurile ilegale. Era confuz. ”Hip-hop-ul pare să fie strâns legat de lucruri rele”, a gândit el. ”Nu-mi place asta. Eu credeam că este vorba doar de muzică, distracție și multe fete. ”

El a întrebat un prieten dansator dacă era adevărat conținutul DVD-ului. ”Nu este adevărat”, a spus prietenul. ”Oricum, cui îi pasă?”

Daniel continua să danseze – dar a început să meargă și la biserică împreună cu un văr adventist. Pe la jumătatea perioadei de întâlniri evanghelistice ce durau o lună, s-a sculat când predicatorul a rugat pe cei care doresc să fie botezați să vină în față. Dar tremura din cap până în picioare. A simțit două voci care se certau în mintea lui. ”Ai de gând să părăsești dansul pentru asta?” spuse o voce. ”Ai de gând să lași bani, fete și faimă?”

„Alege-L pe Isus”, a spus cealaltă voce. ”El este singura cale”. În timp ce se întreba dacă să meargă în față sau nu, predicatorul i-a îndemnat pe cei nehotărâți să înainteze.

Daniel s-a gândit la bani, faimă și fete – și s-a așezat. În noaptea aceea acasă, a căzut în genunchi și s-a rugat: ”Doamne, dacă vrei să mă pocăiesc, arată-mi un semn mâine. Dă-mi puterea de a merge în față, dacă predicatorul face din nou un apel. ”

În seara următoare, predicatorul a făcut un alt apel. Daniel s-a sculat și tot corpul îi tremura violent. Din nou, a simțit  cele două voci certându-se. ”Doamne”, s-a rugat el, ”dă-mi puterea să fac un prim pas în față”. În acel moment, a simțit o apăsare blândă pe spate. A făcut un pas înainte. După aceea, a fost ușor să facă al doilea pas și în curând stătea în față.

Astăzi, Daniel are 29 de ani și studiază la Universitatea din Caraibe de Sud pentru a deveni pastor. De asemenea, el se numește pe sine evanghelist pe Facebook, postând videoclipuri  inspiraționale și conducând studii biblice pe Facebook de șase ani. Ca urmare, douăzeci și patru de persoane au fost botezate. ”Dumnezeu a fost milostiv cu mine”, a spus el. ”Așa că îmi iau misiunea în serios.”

Andrew McChesney este redactor la Adventist Mission. Această experiență este tipărită cu permisiunea Adventist Mission.

Cereri de rugăciune ale bisericii mondiale
  • Rugați-vă pentru Universitatea din Caraibe de Sud, unde studiază Daniel Amattaeran, în Trinidad și Tobago. Universitatea se pregătește să deschidă un centru de influență „Better Living” în campus, pentru a instrui studenții pentru a fi misionari. Rugați-vă ca Dumnezeu să binecuvânteze acest efort.
  • Rugați-vă pentru săptămâna  dedicată  de Adventist Mission grupului de persoane Nigerian Fulani, la care nu s-a ajuns încă. Situat în Nigeria, Camerun, Republica Centrafricană și Ciad, Nigerian Fulani este un popor seminomad. Ei bat aceleași meleaguri de secole. Rugați-vă pentru ei. Tot mai multe  terenuri sunt privatizate și ei au nevoie să asigure  cele necesare familiilor lor. De asemenea, rugați-vă împreună cu noi ca acest grup de oameni de peste 16 milioane de oameni să-L cunoască pe Isus. Doar 0,08% dintre ei sunt creștini.
  • Rugați-vă pentru cei care au fost botezați recent ca urmare a unei mari serii evanghelistice ale Radio Adventist Mondial din luna mai. Rugați-vă pentru cei care încă studiază și iau hotărâri pentru Isus.
  • Rugați-vă pentru toți tinerii pe care îi cunoașteți pe nume, deoarece se confruntă cu multe provocări începând un nou an școlar, cu COVID19 care ne afectează încă viața. Rugați-vă pentru profesori și pentru cei care le vor preda online, ca Dumnezeu să le dea înțelepciune și creativitate.
Traducere și adaptare: Adina Păltineanu

Un comentariu

  1. ionbuciuman

    Între bine și rău avem permanent alegeri de făcut. Dumnezeu ne atrage și ne cheamă, lumea de atrage și ne cheamă. Noi decidem și dacă hotărârea este cea bună, Dumnezeu ne sprijinește să putem umbla pe calea îngustă. Un drum lung începe cu primul pas, lângă care trebuie să adăugăm zilnic pașii necesari. Așa se construiește un destin, Isus și eu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *