Influența ta contează! 17 august

 Aceasta este porunca Mea: Să vă iubiți unii pe alții cum v-am iubit Eu. Ioan15:12

Care este calitatea acestei iubiri? … O dragoste pentru suflete care se va despărți de mulțumiri egoiste și va practica un spirit de sacrificiu strict pentru a eleva, înnobila și sfinți pe cei cu care ne asociem. „Şi Eu Însumi Mă sfințesc pentru ei, ca şi ei să fie sfințiți prin adevăr.” Ioan 17:19. Îi iubești pe cei de care ești înconjurat suficient de mult pentru a renunța la dorința de distracție și de plăceri pentru a nu pune aceste suflete în calea ispitei? Pentru a nu-i face să urmeze un curs de distracții și petreceri care duc la stingerea gândurilor serioase în ceea ce privește mântuirea sufletelor lor? Cultivi evlavia personală, … ca prietenii tăi tineri să poată să te urmeze și să-i conduci în sus și înainte către ascultarea de Dumnezeu? … Care este calitatea iubirii tale? Este cea a unui caracter care să facă pe ceilalți mai asemănători cu Hristos? Va avea tendința de clădi calități solide în caracterul lor?

Dumnezeu poruncește tuturor urmașilor Săi să aducă o mărturie vie într-un limbaj clar prin purtarea, îmbrăcămintea și conversația lor în toate domeniile vieții, că puterea adevăratei evlavii este avantajoasă tuturor în această viață și în viața viitoare.

Un caracter creștin de mică valoare face mai mult rău în lume decât caracterul omului din lume, căci cei care spun că sunt creștini induc în eroare pe alții pretinzând că Îl reprezintă pe Cel al cărui nume și-l însușesc.

Dumnezeu este dragoste, cei ce rămân în El rămân în dragoste. Toți cei care într-adevăr s-au familiarizat — prin cunoaștere venită prin experimentare — cu compasiunea  plină de dragoste și gingășie a Tatălui nostru ceresc vor răspândi lumină și bucurie oriunde s-ar afla. Prezența și influența lor vor fi pentru tovarășii lor ca mireasma unor flori parfumate, pentru că ei sunt uniți cu Dumnezeu și cu cerul, iar curăția și  farmecul  deosebit al cerului sunt transmise prin ei tuturor celor care sunt atrași de influența lor.

Vă puteți înconjura sufletele cu o atmosferă care va fi ca o adiere a Edenului ceresc.

Devoționalul face parte din cartea ”The Faith I Live By ”  de Ellen G. White.

Traducere și adaptare: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *