Ziua 83 – Importanța naturii

Apelând la Isus în nevoia noastră urgentă!

Domnul Dumnezeu a luat pe om şi l-a aşezat în grădina Edenului ca s-o lucreze şi s-o păzească. Geneza 2:15

”Lui Isus Îi plăcea mult să adune poporul în jurul Său sub cerul albastru, pe vreo coastă înverzită de deal sau pe țărmul de lângă lac. Aici, înconjurat de lucrările propriei Sale creații, El putea să le abată mințile de la ceea ce era artificial la cele naturale. În creșterea și dezvoltarea naturii erau descoperite principiile împărăției Sale. Când își ridicau ochii către munții lui Dumnezeu și priveau minunatele lucrări ale mâinii Sale, oamenii puteau învăța lecții prețioase despre adevărul divin.” – Divina vindecare, p. 54

De meditat

 • Majoritatea populației lumii locuiește acum în orașe și așezări urbane. Înconjurată de structuri artificiale făcute de om, respiră aer poluat și este bombardată constant cu zgomote.
 • Este greu să ai timp liniștit, în meditație cu Dumnezeu și să te bucuri de lucrările Sale minunate în  natură. Cu toate acestea, petrecerea timpului în natură reîmprospătează corpul și mintea!
 • Cât timp îți petreci în mediul artificial sau uitându-te la conținut digital?
 • Cât de des îți faci timp pentru a aprecia natura creată de Dumnezeu?
 • De ce să nu facem din acest moment un punct de cotitură, să planificăm un timp regulat în natură să comunicăm cu Dumnezeu și să învățăm din ea lecții spirituale?

Motive de laudă

 • Ștefan A.: Îl laud pe Dumnezeu pentru cele 100 de zile de rugăciune. Devoționalele zilnice mi-au oferit posibilitatea de a mă ruga cu fiul meu de 9 ani.
 • Anonim: Cele 100 de zile de rugăciune m-au provocat la o umblare mai strânsă și mai credincioasă cu Dumnezeu. Chiar mă lupt cu o varietate de probleme, dar pot vedea că biruința este posibilă în Isus. Slavă Lui!
Motive de rugăciune  – Miercuri, 17 iunie 2020
 • Rugați-vă pentru ochi deschiși care să vadă lecțiile spirituale din natură. Rugați-vă ca Dumnezeu să vă arate modalități de a petrece mai mult timp cu El în natură.
 • Rugați-vă pentru misionari, lucrători biblici în linia întâi și Global Mission Pioneers care lucrează în toată lumea pe unele teritorii dificile.
 • Rugați-vă pentru bisericile care nu au avut o creștere de mult timp, ca să experimenteze o redeșteptare pentru misiune.
 • Rugați-vă pentru conducerea Conferinței Generale. Ei caută modalități de a sprijini cel mai bine bisericile locale din întreaga lume în timpul acestei pandemii.

Pentru aprofundare – Sugestii pentru studiu suplimentar în această săptămână:

Te invităm să ne rugăm împreună: trimite cererea ta de rugăciune prin intermediul formularului de aici, iar noi ne vom ruga pentru tine. De asemenea, roagă-te şi tu alături de noi pentru cererile deja adăugate.

Traducere: Adina Păltineanu

Un comentariu

 1. ionbuciuman

  În mod tainic, prin frumusețea și forța de a ne impresiona, natura vrea să ne apropie de Creator. Curios că nici o religie și nici o antireligie nu poate nega farmecul naturii ci încearcă să o folosească în interes de grup. În sine, farmecul naturii ne lasă fără argumente în situația în care am vrea să ne scuzăm că Dumnezeu nu ni S-a revelat. În sine natura este o revelație a lui Dumnezeu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *