Ziua 74 – Condamnare salvatoare

Apelând la Isus în nevoia noastră urgentă!

Şi când va veni El, va dovedi lumea vinovată în ce priveşte păcatul, neprihănirea şi judecata.  În ce priveşte păcatul, fiindcă ei nu cred în Mine;  în ce priveşte neprihănirea, fiindcă Mă duc la Tatăl şi nu Mă veţi mai vedea;  în ce priveşte judecata, fiindcă stăpânitorul lumii acesteia este judecat. Ioan 16:8-11

”Făgăduința Duhului Sfânt nu este mărginită la vreun anume veac sau la vreo rasă de oameni. Hristos a declarat că influența divină a Duhului Său avea să fie cu urmașii Săi până la sfârșit. Din Ziua Cincizecimii și până acum, Mângâietorul a fost trimis la toți aceia care s-au predat pe ei înșiși în totul lui Hristos și slujirii Lui. La toți aceia care L-au primit pe Hristos ca Mântuitor personal, Duhul Sfânt a venit ca un sfătuitor, ca unul care-i sfințește, îi călăuzește și mărturisește. ” – Faptele apostolilor, p. 49

De meditat

 • O parte din lucrarea Duhului Sfânt este de a condamna păcatul, neprihănirea şi judecata.
 • Aceste trei elemente ale lucrării Sale de convingere sunt reprezentate în Sanctuar și în serviciile sale.
 • În curte este locul unde a avut loc jertfa pentru păcat (arătând spre Isus pe Cruce);
 • în Sfânta, cele trei elemente ale experimentării neprihănirii împărtășite a lui Hristos au fost dezvăluite în masa punerii înainte (studiul Bibliei), altarul tămâierii (rugăciune) și sfeșnic (mărturie plină de Duh).
 • Toate acestea au fost exemplificate în viața lui Hristos ca model pentru noi astăzi; iar în Sfânta Sfintelor ni se amintește de importanța și realitatea judecății, întrucât Marele Preot a intrat numai în Ziua ispășirii (Isus angajându-se în judecata de investigare în numele tău).
 • Cu alte cuvinte: lucrarea Duhului Sfânt este să te conducă într-o experiență mântuitoare prin credința în tot ceea ce Isus a făcut și face pentru tine.
 • Poți vedea lucrarea importantă și frumoasă a Duhului Sfânt?
 • Vei îmbrățișa cu bucurie lucrarea Sa de convingere și-L vei lăsa nu doar să te conducă la Isus, dar și să te facă asemenea Lui  în caracter, ca pregătire pentru Judecată?

Motive de laudă

 • Tot mai multe biserici au reușit să-și modernizeze platformele digitale pentru a ajunge și a angaja comunitatea online.
 • Ioan K.: Este uimitor faptul că în această perioadă dificilă, membrii bisericii din regiunea noastră au devenit mai credincioși în oferirea zecimii și darurilor. Ne-am îndeplinit obiectivul pentru zecime în luna mai! Ne rugăm dimineața și seara în timpul celor 100 de Zile de Rugăciune. Nu numai că a plantat, dar a și întărit cultura rugăciunii din casa mea. Aseară, fiica mea de 2 ani m-a strigat și mi-a spus „Tati, este timpul să ne rugăm!” Laud pe Dumnezeu și îmi dau seama că El a plantat ceea ce lipsea din familia mea – o cultură a rugăciunii.
Motive de rugăciune  – Luni, 8 iunie 2020
 • Rugați-vă pentru mulți tineri și bătrâni, care se luptă cu dependențele media.
 • Rugați-vă pentru membrii din Perth, Australia, care fac evanghelizare folosind cutiile de scrisori  din localitatea lor.
 • Rugați-vă pentru copilul Tyson, din Noua Zeelandă, care este ținut în viață de aparate. Medicii vor să-l decupleze de la aparate, dar credem că Dumnezeu lucrează, căci Tyson a deschis ochii, făcând zgomote și mișcându-și piciorușele.
 • Rugați-vă pentru Adventist Life Hope Center din centrul Nazaretului. Acolo se oferă cursuri de engleză, calculator și sănătate. Cereți lui Dumnezeu să binecuvânteze și să crească această slujire, să ocrotească și să călăuzească lucrătorii și să ajungă la inimi.

Pentru aprofundare – Sugestii pentru studiu suplimentar în această săptămână:

Te invităm să ne rugăm împreună: trimite cererea ta de rugăciune prin intermediul formularului de aici , iar noi ne vom ruga pentru tine. De asemenea, roagă-te şi tu alături de noi pentru cererile deja adăugate.

Traducere: Adina Păltineanu

Un comentariu

 1. ionbuciuman

  Simțământul autentic de vinovăție este un semn sigur al prezenței și lucrării Duhului Sfânt în sufletul credinciosului. Urmează o profundă încredere în puterea mântuitoare a jertfei Mântuitorului. Pentru cei care se încred în Dumnezeu pentru mântuire, judecata divină este o veste bună: îertat, îndreptățit și sfințit prin credința în Hristos, ca și cănd nu ar fi păcătuit niciodată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *