Ziua 54 – Devotament față de familie

Apelând la Isus în nevoia noastră urgentă!

Nevestelor, fiţi supuse bărbaților voștri ca Domnului… Bărbaților, iubiți-vă nevestele cum a iubit şi Hristos Biserica şi S-a dat pe Sine pentru ea… Copii, ascultați în Domnul de părinții voștri, căci este drept… Şi voi, părinților, nu întărâtați la mânie pe copiii voștri, ci creșteți-i în mustrarea şi învățătura Domnului. Efeseni 5:22, 25; 6:1, 4

”Cauza neînțelegerilor și a discordiei din familii și din biserică este despărțirea de Hristos. A fi aproape de Hristos înseamnă a fi aproape unul de altul. Secretul adevăratei unități în biserică și familie nu este diplomația, administrarea sau efortul supraomenesc de a învinge greutățile — deși acestea trebuie făcute — ci unirea cu Hristos.” – Căminul adventist,  p. 179

Întrebări de meditat

 • Soțul/soția și familia sunt oamenii din viața ta față de care ai o datorie solemnă: să-i iubești, să-i sprijini și să îi înveți cum să devină ucenici într-o relație plină de iubire și bucurie cu Isus.
 • Te vei angaja astăzi să extinzi soțului/soției tale același har, iertare și iubire pe care Isus le-a arătat față de tine?
 • Este dorința ta să fii un lider spiritual pentru casa ta?
 • Roagă-te astăzi lui Isus pentru o umblare și o unire mai profundă cu El, astfel încât să poți fi o mai bună reflectare a Lui către soțul/soția și familia ta.

Motive de laudă

 • Prosper O.: „Da! Făcând abstracție de COVID-19, voi cânta în continuare laude Domnului Cel Preaînalt. ”
 • Jon W.: „Această criză mi-a oferit o dorință reînnoită de a avea o umblare și mai strânsă cu Hristos!”
 Motive de rugăciune – Marți, 19 mai 2020
 • Roagă-te pentru soț/soție, părinți, copii, frați și familia extinsă. Roagă-te să Îl cunoască pe Domnul Isus Hristos. Roagă-te să fii un soț, părinte, frate/soră și fiu/fiică așa cum dorește Hristos să fii.
 • Rugați-vă pentru „Ziua de rugăciune a căsătoriei și a familiei” din 6 iunie, organizată de Conferința Generală, Departamentul Viața de familie (adventist.org).
 • Rugați-vă pentru cei necăsătoriți care se simt foarte singuri în această perioadă. Rugați-vă ca ei să vadă binecuvântările celibatului, în ceea ce privește slujirea lui Dumnezeu. Rugați-vă ca, dacă este voia lui Dumnezeu, să-și găsească soți evlavioși.
 • Rugați-vă pentru cei care se luptă cu dependențele.
 • Rugați-vă pentru o membră din Trinidad a cărei fiică a fost ucisă acum doi ani și al cărei fiu a fost ucis în luna martie, anul acesta. Rugați-vă ca ea să fie mângâiată și, de asemenea, pentru ocrotire asupra restului familiei sale.

Pentru aprofundare – Sugestii pentru studiu suplimentar în această săptămână:

 • Ellen White, Calea către Hristos, capitolul 1, ”Iubirea lui Dumnezeu pentru om”
 • Derek J. Morris, The Radical Prayer

Te invităm să ne rugăm împreună: trimite cererea ta de rugăciune prin intermediul formularului de aici, iar noi ne vom ruga pentru tine. De asemenea, roagă-te şi tu alături de noi pentru cererile deja adăugate.

Traducere: Adina Păltineanu

Un comentariu

 1. ionbuciuman

  Împletitul funiei în trei este un ritual zilnic prin care familia se leagănă în siguranță și binecuvântare. Această activitate nu este totdeauna dintre cele mai simple și mai ușoare, dar merită efortul. Funia nu se răsucește singură, toate șuvițele au de făcut câte o rotație completă în fiecare zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conţinutul este protejat.