Ziua 53 – Devotament față de prieteni

Apelând la Isus în nevoia noastră urgentă!

Cine îşi face mulţi prieteni îi face spre nenorocirea lui, dar este un prieten care ţine mai mult la tine decât un frate.– Proverbe 18:24

„Ionatan a fost moștenitor al tronului prin naștere, știindu-se însă înlăturat prin hotărâre divină; pentru rivalul său a fost cel mai delicat și credincios prieten, apărând viața lui David chiar cu prețul primejduirii propriei vieți; … Numele lui Ionatan este prețuit în ceruri, iar pe pământ rămâne ca mărturie despre existența și puterea iubirii altruiste.” – Educația, p. 157

Întrebări de meditat

 • Prietenia lui Ionatan și David a avut o calitate și o profunzime spirituală care se văd mai rar acum. Prietenia lor era bazată pe un legământ sfânt de sprijin spiritual și devotament reciproc.
 • Ai prieteni spirituali? Ești prieten spiritual cu altcineva?
 • De ce să nu alegi să te dedici dezvoltării spirituale a prietenilor tăi, punând deoparte dorințele și plăcerile personale și să dedici timp și dragoste pentru a-ți susține prietenii în umblarea lor cu Hristos?

Motive de laudă

 • Întâlnirile evanghelice online It Is Written raportează rezultate uimitoare, cu mii de participanți și mulți luând decizii pentru Isus. Cei interesați se conectează cu bisericile adventiste locale pentru a ține legătura ulterior.
 • Mulți foști membri adventiști se conectează la biserică, mulțumind pentru activitățile sporite găsite online.
Motive de rugăciune – Luni, 18 mai 2020
 • Rugați-vă pentru prietenii voștri. Mai ales pentru cei care nu-L cunosc pe Hristos sau și-au pierdut drumul. Rugați-vă ca Dumnezeu să vă ofere curajul de a fi o influență pozitivă, pro activă, spirituală în viața lor.
 • Rugați-vă pentru întâlnirile evanghelice planificate în Valea Riftului din Kenya, care este un teritoriu nou pentru biserica noastră.
 • Rugați-vă pentru biserica Phoenix Beacon Light SDA, ca noii membri să lucreze pentru cei din localitatea lor.

Pentru aprofundare – Sugestii pentru studiu suplimentar în această săptămână:

 • Ellen White, Calea către Hristos, capitolul 1, ”Iubirea lui Dumnezeu pentru om”
 • Derek J. Morris, The Radical Prayer

Te invităm să ne rugăm împreună: trimite cererea ta de rugăciune prin intermediul formularului de aici, iar noi ne vom ruga pentru tine. De asemenea, roagă-te şi tu alături de noi pentru cererile deja adăugate.

Traducere: Adina Păltineanu

2 comentarii

 1. ionbuciuman

  Prietenia autentică are un element supranatural pentru că numai Dumnezeu este Prietenul perfect. Prieteniile autentice nu sunt perfecte dar constituie cel mai bun lucru pe care îl putem avea.

  1. apsurvivor

   Dacă înțeleg bine, autenticitatea comportamentului meu față de prieteni depinde de timpul pe care îl petrec în compania Prietenului perfect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *