Ziua 55 – Devotament față de biserica locală

Apelând la Isus în nevoia noastră urgentă!

Mulțimea celor ce crezuseră era o inimă şi un suflet. Niciunul nu zicea că averile lui sunt ale lui, ci aveau toate de obște. Fapte 4:32

”Cei întorși la Evanghelie erau „o inimă și un suflet”. Un interes comun îi stăpânea pe toți și anume: succesul misiunii ce le fusese încredințată; iar lăcomia nu avea loc în viața lor. Iubirea pentru frații lor și pentru lucrarea căreia ei s-au consacrat era mai mare decât iubirea lor de bani și de averi. Faptele lor mărturiseau că ei prețuiau sufletele oamenilor ca având o valoare mai mare decât bogățiile pământești.” – Faptele Apostolilor, p. 70

Întrebări de meditat

 • Există momente în care am putea fi frustrați de biserica noastră locală sau chiar de biserica globală. Totuși, știm că biserica este mireasa lui Hristos.
 • Dacă Isus este atât de devotat bisericii Sale, nu ar trebui să fim și noi devotați?
 • Primii creștini erau plini de Duh și dispuși să jertfească totul pentru biserica și misiunea lui Dumnezeu.
 • De ce nu-i ceri astăzi lui Dumnezeu să-ți ierte orice atitudine păcătoasă pe care ai putea-o avea față de mireasa Lui și roagă-L să te boteze cu Duhul Său, împuternicindu-te să cauți unitatea și să duci o viață de sacrificiu pentru a susține și binecuvânta comunitatea bisericii locale.

Motive de laudă

 • Îl lăudăm pe Dumnezeu pentru cele 900 de biserici noi plantate în ultimii ani în Diviziunea Nord-Americană.
 • În Diviziunea Americii de Sud, cererile de studiu biblic au crescut de 5 ori de la începerea acestei crize!
Motive de rugăciune – Miercuri, 20 mai 2020
 • Rugați-vă pentru biserica din țara Gabon. Rugați-vă ca membrii săi să aibă curaj și înțelepciune în a ajunge la concetățenii lor. Rugați-vă în special pentru un grup din Akanda care încearcă să ajute pe cei cu dizabilități.
 • Rugați-vă pentru nevoile bisericii locale. Nevoile spirituale și fizice. Rugați-vă pentru unitate, vindecare și un devotament reînnoit pentru activitățile de misiune.
 • Rugați-vă pentru pastorii și conducătorii bisericii din Uniunea Haiti. Rugați-vă pentru bisericile din unele regiuni din Haiti care sunt pline de bande înarmate. Rugați-vă pentru sănătatea spirituală, fizică, financiară și mentală a membrilor din Haiti.
 • Rugați-vă pentru membrii care au acceptat o viziune greșită sau strâmbă despre doctrine și încearcă în mod activ să-i înșele pe alții.
 • Rugați-vă pentru foștii membri care s-au despărțit de biserică și și-au format propriile grupuri sau denominațiuni. Rugați-vă să fie conduși la adevăr.

Pentru aprofundare – Sugestii pentru studiu suplimentar în această săptămână:

 • Ellen White, Calea către Hristos, capitolul 1, ”Iubirea lui Dumnezeu pentru om”
 • Derek J. Morris, The Radical Prayer

Te invităm să ne rugăm împreună: trimite cererea ta de rugăciune prin intermediul formularului de aici, iar noi ne vom ruga pentru tine. De asemenea, roagă-te şi tu alături de noi pentru cererile deja adăugate.

Traducere: Adina Păltineanu

2 comentarii

 1. ionbuciuman

  Iubirea frățească nu se naște din senin. Ea este o derivație din dragostea față de Dumnezeu cu care este în relație direct proporțională. Iubirea frățească nu este un scop în sine, totuși este o dimensiune importantă a vieții spirituale. Iubirea frățească este investiția cu cea mai rapidă returnare a profitului. Deși nu-i iubim pe frați doar ca să ne iubească și ei, totuși, dragostea lor este un lucru minunat.

  1. Suciu Mihaela

   Iubirea frățească este că o reacție când amestecam ingrediente curate (bio) sau chimice. Daca amestecam ingrediente curate(bio) vom obține un rezultat benefic, hrănitor, sănătos care prelungește viața de relație;iar, daca vom amesteca ingredientele chimice vom obține un rezultat artificial la care renunțăm foarte repede pentru că nu simțim nici măcar un gust savuros.

   Pace și binecuvântare de la Domnul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *