Ziua 31 – Rugați-vă și urmăriți cerul mișcându-se

Apelând la Isus în nevoia noastră urgentă!

Dar eu strig către Dumnezeu, şi Domnul mă va scăpa.  Seara, dimineața şi la amiază, oftez şi gem şi El va auzi glasul meu.” Psalm 55:16,17

”Rugăciunea este un mijloc hotărât de cer pentru succes. Apelurile, cererile, tratatele, dintre oameni, îi mișcă pe aceștia și joacă un rol în reglementarea afacerilor națiunilor. Dar rugăciunea mișcă cerul… Rugăciunea, credința, încrederea în Dumnezeu aduc o putere divină care așază calculele omenești la adevărata lor valoare – fără nici o  însemnătate… Cel care se așază acolo unde Dumnezeu îl poate lumina, înaintează de la  semiobscuritatea zorilor la strălucirea puternică de la amiază. In Heavenly Places, p. 75

Întrebări de meditat

 • Care este lucrul cel mai imposibil pe care îl ceri lui Dumnezeu să-l facă?
 • Poate să aducă împăcare între tine și o persoană pe care o iubești?
 • Sau poate să refacă o căsătorie distrusă, sau să readucă un copil la credință?
 • Scrie mai multe rugăciuni imposibile astăzi în inima ta, iar lângă aceste rugăciuni, scrie făgăduințe specifice din Cuvântul lui Dumnezeu.
 • Începe prin a cere împlinirea următoarelor promisiuni: Marcu 10:27, Luca 18:27, 1 Ioan 5:14

MOTIVE DE LAUDĂ: Lăudăm pe Domnul că Dumnezeu a folosit deja această pandemie COVID-19 pentru a aduce reconcilierea între mulți și știm că Dumnezeu tânjește să facă aceeași minune a vindecării pentru mulți alții.

Motive de rugăciune – Duminică, 26 aprilie 2020
 • Rugați-vă pentru membrii bisericii noastre din diferite țări din Africa, din insulele Caraibe și din țările Americii centrale și de sud, în timp ce luptă împotriva pandemiei Coronavirus.
 • Rugați-vă pentru cei din propria biserică și localitate care sunt afectați de criza financiară. Rugați-vă ca nevoile lor să fie împlinite.
 • Rugați-vă pentru o inimă generoasă, gata să împartă, dacă faceți parte dintre cei cu resurse suplimentare. Rugați-vă ca noi, ca familie a bisericii, să simțim împreună cu frații și surorile noastre aflate în nevoie.
 • Rugați-vă ca Dumnezeu să ne ducă la o relație mai profundă cu El în timpul petrecut în studiu  și rugăciune, nu doar pentru a obține ajutor și binecuvântări, ci pentru ca cea mai mare dorință a noastră să fie să-L cunoaștem cu adevărat.
 • Rugați-vă ca membrii bisericii din întreaga lume să profite de aceste timpuri pentru a împărtăși cu nerăbdare resursele spirituale, seria It Is Written “Hope Awakens” sau ”Pandemia Speranței” în România, sau altă hrană spirituală, cu vecinii și prietenii care au nevoie.

Pentru aprofundare – Sugestii pentru studiu suplimentar în această săptămână:

 • Ellen White, Calea către Hristos, capitolul 11 – Înaltul privilegiu al rugăciunii
 • Randy Maxwell, Boot Camp for the Last Days

Te invităm să ne rugăm împreună: trimite cererea ta de rugăciune prin intermediul formularului de aici , iar noi ne vom ruga pentru tine. De asemenea, roagă-te şi tu alături de noi pentru cererile deja adăugate.

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *