Ziua 32 – Rugați-vă folosind făgăduințele

Apelând la Isus în nevoia noastră urgentă!

Dumnezeiasca Lui putere ne-a dăruit tot ce priveşte viaţa şi evlavia, prin cunoaşterea Celui ce ne-a chemat prin slava şi puterea Lui, prin care El ne-a dat făgăduinţele Lui nespus de mari şi scumpe, ca prin ele să vă faceţi părtaşi firii dumnezeieşti, după ce aţi fugit de stricăciunea care este în lume prin pofte. 2 Petru 1: 3,4

”Fiecare făgăduință din Cuvântul lui Dumnezeu este pentru noi. În rugăciunile tale, prezintă cuvântul făgăduit al lui Iehova și prin credință cere împlinirea acelor făgăduințe. Cuvântul Său este garanția că dacă ceri cu credință, vei primi toate  binecuvântările spirituale. Continuă să ceri, și vei primi nespus mai mult decât tot ce ceri sau gândești. Educă-te să ai încredere nelimitată în Dumnezeu. Aruncă asupra Lui toate îngrijorările tale. Așteaptă-L cu răbdare și El iți va îndeplini dorința.” In Heavenly Places, p. 71

Întrebări de meditat

  • Ce înseamnă să ai încredere nelimitată în Dumnezeu și în Cuvântul Său?
  • Dacă fiecare făgăduință din Cuvânt este într-adevăr pentru noi, așa cum ni se spune, de ce suntem încă atât de adesea foarte reticenți să-L credem pe Dumnezeu pe Cuvânt?
  • Care sunt unele modalități prin care ne-am putea schimba rugăciunile pline de îndoială în rugăciuni de credință încrezătoare? (Sugestie: Vezi Ioan 6:37, Evrei 11: 6 și Rom. 10:17)

MOTIVE DE LAUDĂ: Îl lăudăm pe Domnul pentru rezolvarea problemelor tehnice ale prezentărilor din seria HOPE AWAKENS cu It is Written. Ne rugăm în continuare pentru protecția lui Dumnezeu asupra acestei serii.

Motive de rugăciune – Luni, 27 aprilie 2020
  • Rugați-vă pentru cei care ascultă și urmăresc seriile „Hope Awakens” și ”Pandemie de Speranță”. Rugați-vă ca multe inimi și vieți să fie schimbate pentru totdeauna.
  • Rugați-vă pentru cei care luptă cu COVID-19. Rugați-vă ca Dumnezeu să le dea suflarea vindecării fizice și spirituale.
  • Rugați-vă pentru toți lucrătorii din prima linie și pentru cei esențiali, de la personalul medical până la angajații magazinelor alimentare și ai serviciilor de livrare. Rugați-vă ca mâna ocrotitoare a lui Dumnezeu să fie peste ei, în timp ce slujesc altora și mențin deschise principalele activități.
  • Rugați-vă pentru persoanele în vârstă care sunt blocate în casele de bătrâni, unde familia nu-i poate vizita. Unii nu pot înțelege de ce se întâmplă așa. Rugați-vă ca harul susținător al lui Dumnezeu să fie cu ei.
  • Rugați-vă pentru cei care se luptă cu anxietatea, frica și mai ales pentru cei care trăiesc singuri. De cunoașteți pe cineva care se potrivește criteriilor de mai sus, rugați-vă pentru o modalitate de a ajunge la ei – în mod potrivit și adecvat social – și de a le arăta că ne pasă.

Pentru aprofundare – Sugestii pentru studiu suplimentar în această săptămână:

  • Ellen White, Calea către Hristos, capitolul 11 – Înaltul privilegiu al rugăciunii
  • Randy Maxwell, Boot Camp for the Last Days

Te invităm să ne rugăm împreună: trimite cererea ta de rugăciune prin intermediul formularului de aici , iar noi ne vom ruga pentru tine. De asemenea, roagă-te şi tu alături de noi pentru cererile deja adăugate.

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *