Ziua 33 – Rugați-vă pentru eliberare

Apelând la Isus în nevoia noastră urgentă!

Eu am căutat pe Domnul şi mi-a răspuns: m-a izbăvit din toate temerile mele. Când îţi întorci privirile spre El, te luminezi de bucurie şi nu ţi se umple faţa de ruşine. Când strigă un nenorocit, Domnul aude şi-l scapă din toate necazurile lui.  Îngerul Domnului tabără în jurul celor ce se tem de El şi-i scapă din primejdie. Psalm 34:4-7

”Noi avem prea puțină credință. Noi Îi punem limite Sfântului lui Israel. Ar trebui să fim recunoscători că El Se coboară până acolo, încât să folosească pe vreunul dintre noi ca unealtă a Sa. Fiecare rugăciune stăruitoare făcută cu credință va primi un răspuns. Acesta poate să nu vină întocmai cum l-am așteptat, dar va veni exact atunci când vom avea cea mai mare nevoie de el. „Dacă rămâneți în Mine și dacă rămân în voi cuvintele Mele, cereți orice veți vrea și vi se va da”.  Rugăciunea, p. 99

Întrebări de meditat

 • Poate că, în timp ce privești în jur în cercul tău social, vezi pe unii care se luptă cu adevărat să aibă credință.
 • De ce nu te gândești la unele modalități practice de a împărtăși credința cu un frate sau o soră în nevoie?
 • Poate îi împrumuți (sau recomanzi) o carte bună care să-i clădească credința precum „O mie să cadă” sau „O minune după alta”.
 • Când vedem ce  minuni a făcut Dumnezeu în viața altora, putem avea încredere pentru propria noastră viață astăzi.
 • Sau poate, scrie pe o vedere niște făgăduințe biblice și dăruiește cuiva care are nevoie. Dacă nu ești sigur cui  să te adresezi, întreabă-L pe Dumnezeu și El îți va arăta!

MOTIVE DE LAUDĂ: În Filipine, ca urmare a acestei pandemii, sute de tineri se roagă împreună în fiecare zi pe Zoom, iar multe inimi sunt atinse și aduse mai aproape de Isus. Lăudăm  pe Domnul pentru spiritul de rugăciune care crește peste tot. Mulți caută cu seriozitate și o înțelegere mai profundă a Cuvântului lui Dumnezeu.

Motive de rugăciune – Marți, 28 aprilie 2020
 • Rugați-vă pentru pastorul bisericii voastre. Rugați-vă ca Dumnezeu să-l susțină, să-l ocrotească și, cel mai important, să-l umple cu o revărsare și mai abundentă a Duhului Sfânt.
 • Rugați-vă pentru conducerea bisericii, liderii Conferinței Generale, administratorii, directorii de departamente și personalul. Rugați-vă ca Dumnezeu să le dea înțelepciune în timp ce încearcă să conducă și să promoveze misiunea bisericii în această criză.
 • Rugați-vă în mod deosebit pentru fratele Ted Wilson, președintele Conferinței Generale, GT. Ng, secretar și Juan Prestol, trezorier. Rugați-vă pentru înțelepciune specială pentru ei, protecție pentru familiile lor și binecuvântarea Duhului Sfânt în timp ce ne conduc în perioada acestei crize.
 • Rugați-vă pentru conducerea lui Dumnezeu pentru viitorul bisericii noastre. Rugați-vă să nu pierdem această ocazie pentru a împărtăși dragostea lui Isus și adevărurile frumoase din Apocalipsa 14 și 18, unei lumi în nevoie.
 • Rugați-vă cu stăruință ca Ploaia Târzie să vină așa cum a promis Dumnezeu, astfel încât lucrarea să poată fi terminată și să putem merge acasă. Nu mai este timp pentru afaceri ca de obicei. Este timpul să terminăm lucrarea și să ne pregătim să-L întâlnim pe Isus.

Pentru aprofundare – Sugestii pentru studiu suplimentar în această săptămână:

 • Ellen White, Calea către Hristos, capitolul 11 – Înaltul privilegiu al rugăciunii
 • Randy Maxwell, Boot Camp for the Last Days

Te invităm să ne rugăm împreună: trimite cererea ta de rugăciune prin intermediul formularului de aici , iar noi ne vom ruga pentru tine. De asemenea, roagă-te şi tu alături de noi pentru cererile deja adăugate.

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *