Ziua 30 – Rugați-vă conform voinței lui Dumnezeu

Apelând la Isus în nevoia noastră urgentă!

Îndrăzneala pe care o avem la El este că, dacă cerem ceva după voia Lui, ne ascultă. 1 Ioan 5:14

”În rugăciunea credinței există știință divină; o știință pe care trebuie s-o înțeleagă orice om care vrea să facă din viața sa un succes. Hristos spune: „De aceea vă spun că orice lucru veți cere, când vă rugați, să credeți că l-ați și primit și-l veți avea.” Marcu 11, 24. El face clar faptul că ceea ce cerem trebuie să fie conform voinței lui Dumnezeu; trebuie să cerem lucrurile pe care ni le-a făgăduit, și orice primim trebuie să fie folosit pentru a împlini voia Sa. Nu trebuie să ne îndoim de făgăduință atunci când sunt împlinite condițiile… Nu avem nevoie să căutăm vreo dovadă exterioară a binecuvântării. Darul se află în făgăduință și putem merge la lucrarea noastră asigurați că Dumnezeu poate împlini ceea ce a promis și că darul, care se află deja în posesia noastră, îl vom primi când vom avea cel mai mult nevoie de el.” Educația, p. 258

Întrebări de meditat

  • Te-ai rugat vreodată pentru ceva ce știai că nu este voia lui Dumnezeu, dar doreai atât de rău, oricum ai rugat?
  • Adesea, retrospectiva este mai bună decât previziunea.
  • De ce nu iei câteva momente astăzi să privești înapoi și să-i mulțumești lui Dumnezeu pentru acele rugăciuni specifice pe care le-ai făcut și la care El nu a răspuns, pentru că acum vezi că nu erau spre binele tău.

MOTIVE DE LAUDĂ: Deși am pierdut persoane dragi în COVID-19, există alții pentru care ne-am rugat stăruitor și Dumnezeu le-a cruțat viața. Să-L lăudăm pentru acele cazuri în care El a izbăvit. Și să căutăm să ne menținem „Fericita nădejde”, căci avem încredere în El cu privire la pierderile pe care nu le putem înțelege.

Motive de rugăciune – Sabat, 25 aprilie 2020
  • Rugați-vă pentru cei din zona Chattanooga, Tennessee în Statele Unite, care au trecut recent printr-o serie de tornade groaznice. Multe case și unele vieți pierdute, iar acum în mijlocul acestei pandemii COVID-19, se luptă să adune ce a mai rămas.
  • Rugați-vă pentru cei din țările sărace care nu au putut să lucreze. Rugați-vă pentru asigurarea hranei și a proviziilor necesare membrilor bisericii din aceste regiuni.
  • Continuați să vă rugați pentru profesioniștii din domeniul sănătății din primele linii care continuă să lupte împotriva acestei epidemii. Rugați-vă pentru sănătatea și apărarea lor de COVID-19 și siguranța lor emoțională, pentru că au de a face cu stresul și încordarea acestei pandemii.
  • Continuați să vă rugați pentru numeroasele organizații și întreprinderi mici care suferă financiar ca urmare al acestui blocaj. Rugați-vă pentru prevedere și înțelepciune în deciziile pentru viitor.
  • Rugați-vă pentru înțelepciune pentru liderii guvernamentali pentru ca să știe cum și când să înceapă să repornească economia.

Pentru aprofundare – Sugestii pentru studiu suplimentar în această săptămână:

  • Ellen White, Calea către Hristos, capitolul 11 – Înaltul privilegiu al rugăciunii
  • Randy Maxwell, Boot Camp for the Last Days

Te invităm să ne rugăm împreună: trimite cererea ta de rugăciune prin intermediul formularului de aici , iar noi ne vom ruga pentru tine. De asemenea, roagă-te şi tu alături de noi pentru cererile deja adăugate.

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *