Ziua 27 – Hrăniți de Cuvânt

Apelând la Isus în nevoia noastră urgentă!

Un lucru cer de la Domnul şi-l doresc fierbinte: aş vrea să locuiesc toată viaţa mea în Casa Domnului, ca să privesc frumuseţea Domnului şi să mă minunez de Templul Lui. Psalm 27:4

”Eu am un Mântuitor înviat. Mă încred în El și El nu va îngădui niciodată să fiu înfrânt. Eu voi birui în Numele Lui. El este neprihănirea mea, cununa bucuriei mele. Nimeni să nu simtă că este fără de nădejde cazul său; pentru că nu este. Poate simți că ești păcătos și nenorocit, însă tocmai din acest motiv ai nevoie de un Mântuitor. Dacă ai păcate de mărturisit, nu mai pierde timpul. Clipele sunt de aur. „Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept ca să ne ierte păcatele și să ne curețe de orice nelegiuire.” 1 Ioan 1, 9. Cei care flămânzesc și însetează după neprihănire vor fi săturați; căci Isus a promis acest lucru. Ce Mântuitor scump! Brațele Lui sunt deschise ca să ne primească, iar inima Sa cea mare și plină de dragoste așteaptă să ne binecuvânteze.” Sfaturi pentru biserică, p. 48

Întrebări de meditat

 • După ce tânjești cel mai mult?
 • Care este cel mai profund strigăt al inimii tale?
 • Poate că nu te-ai gândit recent la asta. Poate că încerci doar să supraviețuiești. Sau poate te gândești la asta tot timpul. Ia-ți câteva momente azi pentru a te gândi unde își găsești cea mai mare bucurie și cea mai mare împlinire.
 • Când vei face asta, meditează  la Psalmul 27: 4 și cere Domnului să-ți ofere o inimă care înfometează cu adevărat să fie în prezența Lui.

MOTIVE DE LAUDĂ: Un videoclip despre Coronavirus pentru surzi a fost realizat de Diviziunea Africa de Vest din Abidjan, Coasta de Fildeș, oferind informații importante despre COVID-19 prin limbajul semnelor și subtitrare. Suntem recunoscători pentru aceste noi resurse dezvoltate pentru a ajunge la toate grupurile demografice.

Motive de rugăciune – Miercuri, 22 aprilie 2020
 • Rugați-vă ca Dumnezeu să aibă grijă de copiii Săi din Coreea de Nord, Coreea de Sud, Japonia și China. Rugați-vă ca toți ochii, chiar și cei ai funcționarilor guvernamentali, să se îndrepte spre cer, recunoscând semnele vremurilor și că Isus se va întoarce în curând.
 • Rugați-vă pentru cei care fac parte din departamentele pentru persoanele cu nevoi speciale. Rugați-vă pentru cei care lucrează la departamentele pentru persoane cu dizabilități, surzi, sau cu alte nevoi speciale. Rugați-vă pentru cei din coloniile de leproși, ca să nu fie ignorați sau uitați în acest timp.
 • Rugați-vă ca, pe măsură ce recunoaștem apropierea revenirii lui Isus, să ne luăm cu toții timpul să-L căutăm din toată inima și să săpăm adânc în Cuvântul Său. Rugați-vă să înțelegem frumoasele adevăruri profunde ale cărților biblice precum Daniel și Apocalipsa.
 • Rugați-vă pentru misionarii care sunt prinși la postul lor de serviciu în diverse locuri din lume. Rugați-vă pentru asigurarea nevoilor și protecția lor fizică.
 • Rugați-vă pentru creșterea rezistenței și reabilitare pentru cei care s-au vindecat de Coronavirus. Rugați-vă pentru abilitatea de a-și recâștiga puterea și de a reveni la viața normală.

Pentru aprofundare – Sugestii pentru studiu suplimentar în această săptămână:

 • Ellen White, Educația, capitolul 20 – Studierea și predarea Bibliei
 • Nina Atcheson, As Light Lingers: Basking in the Word of God
 • Audiobook: As Light Lingers: Basking in the Word of God (Pentru a asculta capitolul gratuit al fiecărei săptămâni, mergeți: aslightlingers.com)

Te invităm să ne rugăm împreună: trimite cererea ta de rugăciune prin intermediul formularului de aici , iar noi ne vom ruga pentru tine. De asemenea, roagă-te şi tu alături de noi pentru cererile deja adăugate.

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *