Ziua 26 – Călăuziți de Cuvânt

Apelând la Isus în nevoia noastră urgentă!

Ţi s-a arătat, omule, ce este bine! Şi ce alta cere Domnul de la tine decât să faci dreptate, să iubești mila şi să umbli smerit cu Dumnezeul tău?  Mica 6:8

”Trăim în cea mai solemnă perioadă a istoriei acestei lumi. Viitorul mulțimilor care suprapopulează pământul este gata să se hotărască. Buna noastră stare viitoare și chiar mântuirea altor suflete depinde de calea pe care o alegem acum. Avem nevoie să fim călăuziți de Duhul adevărului. Orice urmaș al lui Hristos trebuie să întrebe cu sinceritate: „Doamne, ce vrei să fac?” Avem nevoie să ne umilim înaintea Domnului, cu post și cu rugăciune, și să cugetăm mult la Cuvântul Său, în mod deosebit la scenele judecății. Ar trebui să căutăm acum o experiență vie și profundă în lucrurile lui Dumnezeu. Nu avem nici o clipă de pierdut. Evenimente de importanță vitală au loc în jurul nostru; ne găsim pe terenul fermecat al lui Satana. Nu dormiți, străjeri ai lui Dumnezeu; vrăjmașul vă pândește de aproape, fiind gata în orice clipă, dacă slăbiți vegherea și ațipiți, să sară asupra voastră și să vă facă prada lui. ” The Call to Stand Apart, p. 69

Întrebări de meditat

 • Când vă confruntați cu o decizie provocatoare, unde vă orientați pentru înțelepciune și sfat?
 • Desigur, ni se spune că siguranța este în mulțimea sfătuitorilor (vezi Prov. 11:14).
 • Dar, dincolo de înțelepciunea celor dragi sau a celor pe care îi respectăm, ce principii găsim în Cuvântul lui Dumnezeu pentru a lua decizii ?(Vezi Prov. 3: 5,6, Prov. 14:12, Mat. 6:33, Ier. 33: 3)

MOTIVE DE LAUDĂ: Diviziunea Sud Americană a prezentat în această săptămână, așa cum a făcut în ultimii 50 de ani, un program special de evanghelizare ”Săptămâna sfântă”. De obicei, grupurile mici se întâlnesc în case și biserici, dar datorită Coronavirusului, diviziunea a oferit  întreg programul online, fiind urmărit de mult mai mulți. Tema a fost „Dragoste scrisă cu sânge” și a cuprins un program special pentru copii, adolescenți și adulți. Lăudăm pe Domnul pentru modalitățile creative prin care conducătorii bisericii ajută vestirea dragostei lui Dumnezeu.

Motive de rugăciune – Marți, 21 aprilie 2020
 • Rugați-vă ca cei care au descoperit dragostea lui Isus pentru prima dată, în aceste programe ale Diviziunii Sud Americane, să poată dezvolta o relație de durată cu Isus, care să crească mai frumos cu trecerea timpului.
 • Rugați-vă ca toți să folosim timpul suplimentar pe care îl avem acasă pentru a studia mai profund Cuvântul lui Dumnezeu și pentru a învăța copiii noștri cum să studieze și să iubească Cuvântul lui Dumnezeu.
 • Rugați-vă ca poporul lui Dumnezeu să continue să fie credincios cu zecimile și darurile chiar și în mijlocul provocărilor economice actuale.
 • Rugați-vă pentru cei care se luptă să plătească facturile și să pună mâncarea pe masă din cauza provocărilor economice pe care le-a adus pandemia COVID-19. Rugați-vă ca Dumnezeu să continue să aibă grijă de copiii Săi și în zilele ce vor veni să existe multe mărturii ale credincioșiei lui Dumnezeu.
 • Rugați-vă pentru lucrarea bisericii din Liban, ca Dumnezeu să le asigure nevoile financiare și să ajute misiunea bisericii să meargă înainte.

Pentru aprofundare – Sugestii pentru studiu suplimentar în această săptămână:

 • Ellen White, Educația, capitolul 20 – Studierea și predarea Bibliei
 • Nina Atcheson, As Light Lingers: Basking in the Word of God
 • Audiobook: As Light Lingers: Basking in the Word of God (Pentru a asculta capitolul gratuit al fiecărei săptămâni, mergeți: aslightlingers.com)

Te invităm să ne rugăm împreună: trimite cererea ta de rugăciune prin intermediul formularului de aici , iar noi ne vom ruga pentru tine. De asemenea, roagă-te şi tu alături de noi pentru cererile deja adăugate.

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *