Învierea lui Isus și viața nouă, 14 februarie

Hoţul nu vine decât să fure, să junghie şi să prăpădească. Eu am venit ca oile să aibă viaţă, şi s-o aibă din belşug. Ioan 10:10

Învierea lui Isus era o preînchipuire a învierii din urmă a tuturor celor care adorm în El.

Cel care spusese: „Îmi dau viața, ca iarăși s-o iau,” ieși din mormânt prin viața care era în Sine Însuși. Natura omenească a murit, natura divină nu a murit. În natura Sa divină, Domnul Hristos avea puterea de a rupe legăturile morții. El declară că are în Sine Însuși viața și că o va da oricui voiește…

El este izvorul vieții. Numai Cel care este Singurul deținător al nemuririi și care locuiește în lumină și viață ar fi putut declara: „Eu am puterea să-Mi dau viața, și am puterea să o iau iarăși”.

Domnul Hristos a fost învestit cu dreptul de a da nemurirea. El a luat înapoi și a dat omenirii viața pe care Și-o dăduse în natura omenească. „Eu am venit”, spune El, „ca oile să aibă viață, și s-o aibă din belșug” (Ioan 10,10).

Domnul Hristos este însăși viața. Cel care a trecut prin moarte pentru a nimici pe cel care are puterea morții este Izvorul vieții. Există balsam în Galaad și, de asemenea, și un medic acolo. Domnul Hristos a suportat o moarte în agonie în cele mai umilitoare împrejurări, pentru ca noi să putem avea viață. El Și-a dat viața Sa cea prețioasă pentru a putea înfrânge moartea. Însă S-a ridicat din mormânt, iar miile de mii de îngeri care au venit să-L privească reluându-Și viața pe care Și-o dăduse au auzit cuvintele Sale de bucurie triumfătoare când stătea deasupra mormântului împrumutat de Iosif, proclamând: „Eu sunt învierea și viața”.

Învierea și înălțarea Domnului nostru este o dovadă sigură a biruinței sfinților asupra morții și a mormântului și o garanție că cerul este deschis celor care își spală veșmintele caracterului lor și le albesc în sângele Mielului. Domnul Isus S-a înălțat la Tatăl, ca reprezentant al neamului omenesc, și Dumnezeu îi va duce pe cei care reflectă chipul Său ca să privească și să fie părtași împreună cu El la slava Lui.

Devoționalul face parte din cartea ”The Faith I Live By ”  de Ellen G. White.

Traducere și adaptare: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *