Natura vorbește despre Dumnezeu, 19 ianuarie

Uitaţi-vă cu băgare de seamă cum cresc crinii: ei nu torc, nici nu ţes, totuşi vă spun că nici Solomon, în toată slava lui, n-a fost îmbrăcat ca unul din ei. Luca 12:27

În desăvârșirea lor de la început, toate lucrurile create erau o expresie a gândirii lui Dumnezeu. Pentru Adam și Eva în căminul lor din Eden, natura era plină de cunoștința lui Dumnezeu, având din abundență învățătură divină. Înțelepciunea vorbea ochilor și era primită în inimă, căci ei comunicau cu Dumnezeu prin lucrările creațiunii Sale… Pământul este acum vătămat și mânjit de păcat. Și totuși chiar și în starea aceasta stricată, a rămas mult din ceea ce este frumos.

De ce oare Tatăl nostru Cel din ceruri n-a acoperit pământul cu un covor maro sau gri? El a ales culoarea cea mai odihnitoare, cea mai acceptabilă pentru simțuri. Cât de mult bucură ea inima și înviorează spiritul obosit când privești asupra pământului îmbrăcat în haina lui de un verde viu!… Fiecare fir de iarbă, fiecare mugur care se deschide și fiecare floare care înflorește sunt un semn al iubirii lui Dumnezeu și ne învață lecția credinței și a încrederii în El.

Frumusețile naturii au un glas care se adresează neîncetat simțurilor noastre. O inimă deschisă poate fi mișcată de iubirea și slava lui Dumnezeu, așa cum se pot vedea ele în lucrările mâinii Sale. Urechea atentă poate auzi și înțelege mesajele lui Dumnezeu prin intermediul lucrărilor naturale. Există o lecție în raza de soare și în diferitele obiecte din natură pe care ni le-a pus Dumnezeu înaintea ochilor. Câmpurile verzi, copacii semeți, mugurii și florile, norul care trece pe cer, ploaia care cade, pârâul care susură, soarele, luna și stelele de pe cer, toate ne atrag atenția și ne invită la meditație.

Voi, care suspinați după o splendoare artificială pe care numai bogăția o poate cumpăra, după picturi costisitoare, mobilier sau haine, ascultați vocea divinului Învățător. El vă îndreaptă atenția asupra florilor de pe câmp, cu un design simplu care nu poate fi egalat de îndemânarea omenească.

El este un iubitor al frumosului și, mai presus de orice atracție exterioară, iubește frumusețea caracterului. El ar dori ca noi să cultivăm curăția și simplitatea, acest farmec tăcut al florilor.

Devoționalul face parte din cartea ”The Faith I Live By ”  de Ellen G. White. Traducere și adaptare: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *