Cerurile povestesc, 20 ianuarie

„Ridicaţi-vă ochii în sus, şi priviţi! Cine a făcut aceste lucruri? Cine a făcut să meargă după număr, în şir, oştirea lor? El le cheamă pe toate pe nume; aşa de mare e puterea şi tăria Lui, că una nu lipseşte. Isaia 40:26

Marea carte a naturii a lui Dumnezeu este deschisă pentru noi ca să studiem și din ea trebuie să obținem idei mai înalte despre măreția Sa,  a cărui iubire și slavă nu pot fi depășite.  El… ar dori ca fiii Săi să aprecieze lucrările Sale și să-și găsească plăcerea în frumusețea simplă și liniștitoare cu care El a împodobit căminul nostru pământesc.

Dumnezeu Își invită creaturile să-și abată atenția de la confuzia și incertitudinea din jurul lor și să admire lucrările mâinilor Lui. Stelele cerului sunt vrednice de contemplare. Dumnezeu le-a făcut pentru folosul omului și, când studiem lucrările Sale, îngerii ni se vor alătura, iluminându-ne mintea și apărând-o de înșelăciunea satanică.

Ieși afară noaptea, dragă tinere, și privește slava firmamentului. Uită-te la pietrele de lumină care  cuprind tot cerul ca aurul prețios. Există acolo o bogăție de slavă, dar milioane de minți sunt atât de obuze încât nu pot aprecia această comoară. Este doar puțin cer în fața simțurilor noastre pentru a  mărturie despre slava fără egal din interior.

Nu trebuie doar să privim cerurile; trebuie să nu pierdem din vedere lucrările lui Dumnezeu. El ne-ar fi dorit să studiem lucrările infinitului și din acest studiu, să învățăm să-L iubim, să-L venerăm și să-L ascultăm.

Orice stea strălucitoare pe care Dumnezeu a așezat-o în ceruri ascultă de porunca Sa și dă măsura sa distinctivă de lumină pentru frumusețea cerului  noaptea. Tot așa fiecare suflet convertit să arate măsura luminii ce i-a fost încredințată; și pe măsură ce strălucește, lumina sa va crește în strălucire.

Răspândiți lumina, … revărsați razele care oglindesc cerul. O, fiică a Sionului: ”Scoală-te, luminează-te, căci lumina ta vine şi slava Domnului răsare peste tine!” Isaia 60:1

Devoționalul face parte din cartea ”The Faith I Live By ”  de Ellen G. White. Traducere și adaptare: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *