Viață în Cuvântul lui Dumnezeu, 15 ianuarie

Duhul este acela care dă viaţă, carnea nu foloseşte la nimic; cuvintele, pe care vi le-am spus Eu sunt duh şi viaţă. Ioan 6:63

Fiecare sămânță poartă în ea un principiu germinativ, cu embrion de viață. În el se găsește viața plantei. Tot astfel și Cuvântul lui Dumnezeu are viață în el. Domnul Hristos spune: „Cuvintele pe care vi le-am spus Eu, sunt duh și viață.” … În fiecare poruncă și în fiecare făgăduință a Cuvântului lui Dumnezeu este putere, însăși viața lui Dumnezeu, prin care porunca poate fi împlinită, iar făgăduința realizată. Acela care prin credință primește Cuvântul lui Dumnezeu, primește chiar viața și caracterul lui Dumnezeu.

Împărtășindu-ne cu acest Cuvânt, puterea noastră spirituală se mărește și noi creștem în harul și cunoștința adevărului. Obiceiurile de stăpânire de sine sunt formate și întărite. Infirmitățile copilăriei — nervozitate, încăpățânare, egoism, cuvinte pripite și fapte pătimașe — dispar, iar în locul lor se dezvoltă calitățile maturității creștine.

În puterea ei, bărbați și femei au rupt lanțurile obiceiului păcătos. Au renunțat la egoism. Cei ce vorbeau murdar au devenit respectuoși, bețivii și-au păstrat mințile treze, cei destrăbălați au devenit curați. Suflete care au purtat asemănarea cu Satana au fost preschimbate după chipul lui Dumnezeu.

Vrei să devii asemenea chipului divin? … Ai vrea să bei din apa pe care ți-o va da Domnul Hristos, apă care să devină un izvor din viața veșnică? Vrei să aduci rod pentru slava lui Dumnezeu? Vrei să însuflețești pe alții? Atunci cercetează cu inima flămândă pâinea vieții, Cuvântul lui Dumnezeu, și trăiește prin fiecare cuvânt care iese din gura lui Dumnezeu. Credința în Cuvântul lui Dumnezeu, care duce la ascultarea de poruncile Sale va avea ca rezultat sfințirea și neprihănirea sufletului tău. Cuvântul lui Dumnezeu să fie pentru tine ca vocea lui Dumnezeu care te instruiește și spune: „Iată drumul, mergeți pe el!” Isaia 30:21. Hristos S-a rugat: „Sfințește-i prin adevărul Tău: Cuvântul Tău este adevărul.” Ioan 17:17

Devoționalul face parte din cartea ”The Faith I Live By ”  de Ellen G. White. Traducere și adaptare: Adina Păltineanu  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *