O lumină pe cărarea mea – 1 ianuarie

Cuvântul Tău este o candelă pentru picioarele mele şi o lumină pe cărarea mea. Psalm 119:105

Noi avem cu toții nevoie de un ghid când trecem în viață prin multe locuri strâmte, tot așa cum marinarii au nevoie de un pilot când trec prin zone cu bancuri de nisip sau pe fluvii cu stânci sub apă; și unde poate fi găsit acest pilot? Vă îndreptăm către… Biblie.

Dumnezeu ne-a dat Cuvântul Său ca o candelă pentru picioarele noastre și o lumină pe cărare. Învățăturile Bibliei au un rol vital în prosperitatea tuturor aspectelor vieții noastre…

Biblia este marele standard al binelui și al răului, care definește în mod clar păcatul și sfințirea. Principiile ei vii, care ne străbat viața ca niște fire de aur, sunt singura noastră apărare în încercări și ispite. Biblia este o hartă, care ne arată reperele adevărului. Cei care sunt familiarizați cu această hartă vor fi capabili să calce cu certitudine pe calea datoriei, oriunde ar fi ei chemați să meargă.

Când se pierde credința în Cuvântul lui Dumnezeu, sufletul rămâne fără călăuzitor, fără ocrotitor. Atunci, tinerii sunt atrași pe calea îndepărtării de Dumnezeu și de viața veșnică.

Acestei cauze i se poate atribui, în mare măsură, răspândirea nelegiuirii în lumea noastră de azi. Când Cuvântul lui Dumnezeu este dat la o parte, puterea lui de a înfrâna pasiunile rele ale inimii firești este respinsă. Când Cuvântul lui Dumnezeu este sfătuitorul nostru, când cercetăm Scripturile pentru a avea lumină, îngerii cerului vin în preajmă și impresionează mintea, iluminează înțelegerea în așa fel, încât să se poată spune cu adevărat: „Auzirea cuvintelor Tale dă lumină…” Psalm 119;130.

Cuvântul lui Dumnezeu este lumină și adevăr… El este în stare să ne călăuzească fiecare pas pe calea către cetatea lui Dumnezeu.

Devoționalul face parte din cartea ”The Faith I Live By ”  de Ellen G. White.

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *