Hristos, puterea soției și mamei – 8 iunie

Fiii ei se scoală şi o numesc fericită; bărbatul ei se scoală şi-i aduce laude. Proverbe 31:28

Este adevărat că roţile maşinii numite gospodărie nu merg întotdeauna uşor; răbdarea este pusă la încercare, puterile solicitate. Însă, dacă mamele nu sunt răspunzătoare pentru circumstanţele asupra cărora nu au nici un control, este inutil să negăm faptul că aceste circumstanțe fac o mare diferență  în viața mamelor. Însă ele sunt de condamnat atunci când îngăduie să fie robite împrejurărilor şi acestea să le submineze principiile, când devin prea obosite şi necredincioase faţă de înalta lor chemare şi îşi neglijează propria lor datorie.

Soţia şi mama care biruie cu demnitate greutăţile, care pe altele le doboară din lipsă de răbdare şi tărie să persevereze, nu doar că devine ea însăşi puternică în îndeplinirea datoriei ei, ci, în plus, experienţa ei în a învinge ispitele şi obstacolele o califică spre a fi un ajutor eficient pentru alţii, atât prin cuvânt, cât şi prin exemplu personal. Multe dintre cele care se descurcă bine în împrejurări favorabile trec printr-o schimbare a caracterului în momente adverse şi de încercări; proporţional cu necazurile lor, caracterul lor se deteriorează. Dumnezeu nu ne-a rânduit să fim jucăria împrejurărilor…

[Adevărata soție și mamă] își va îndeplini îndatoririle cu demnitate și bună dispoziție, fără să considere că este degradant să facă cu mâinile ei, ceea ce este necesar să facă într-o gospodărie bine ordonată. Dacă se uită la Dumnezeu pentru tărie și sprijin și caută să-și facă datoria zilnică în înțelepciune și teamă de El, își va lega soțul de inima ei și își va vedea copiii la maturitate, bărbați și femei onorabile, având o rezistență morală, urmând exemplul mamei lor.

Nu există lucru la întâmplare în această viaţă; secerişul va fi determinat de felul seminţei semănate…

Mamelor, voi dezvoltați caractere. Răscumpărătorul plin de milă vă urmărește cu dragoste și simpatie, gata să audă rugăciunile voastre și să vă ofere asistența de care aveți nevoie în lucrarea vieții. Dragoste, bucurie, pace, îndelungă răbdare, blândețe, credință și milă sunt elementele unui  caracter asemenea lui Hristos. Aceste prețioase calități sunt roade ale Duhului. Ele sunt coroana și scutul creștinului. Cele mai înalte fantezii și cele mai înflăcărate aspirații nu pot avea un scop mai mare. Nimic nu poate oferi o mai perfectă satisfacție.

Aceste realizări cerești nu depind de împrejurări, nici  de voința sau judecata imperfectă a omului. Prețiosul Mântuitor, care înțelege luptele inimii noastre și slăbiciunile naturii noastre,  are milă și ne iartă greșelile noastre și revarsă asupra noastră calitățile pe care le dorim cu sinceritate.—The Health Reformer, August, 1877.

Devoționalul este din cartea ”Reflecting Christ”  de Ellen G. White.

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *