Așteptați, vegheați și rugați-vă – 15 aprilie

Nădăjduiește în Domnul! Fii tare, îmbărbătează-ţi inima şi nădăjduiește în Domnul! Psalmii 27:14

Așteptați pe Domnul și din nou spun: Așteptați pe Domnul. Putem cere oamenilor și nu vom primi. Putem cere lui Dumnezeu și El spune: Vi se va da. Prin urmare, știți la cine să priviți; știți în cine să aveți încredere. Nu trebuie să aveți încredere în om sau să faceți din el brațul de care să vă sprijiniți. Sprijiniți-vă cât de mult vreți pe Cel Puternic care a spus: ” numai dacă vor căuta ocrotirea Mea, vor face pace cu Mine, da, vor face pace cu Mine.” Apoi așteptați și vegheați și rugați-vă și lucrați, ținând întotdeauna fața întoarsă spre Soarele Neprihănirii.

Lăsați ca razele strălucitoare de pe fața lui Isus să lumineze în inimile voastre, pentru a străluci asupra altora prin voi. ” Voi sunteţi lumina lumii… Tot aşa să lumineze şi lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune şi să slăvească pe Tatăl vostru care este în ceruri.” (Matei 5: 14-16). Trebuie să înălțăm pe Isus înaintea oamenilor …

Atunci când depindeți de om pentru a fi apreciați și susținuți veți fi complet dezamăgiți. Încurajarea și susținerea nu vor veni nici chiar de la cei mai buni oameni. Domnul are o lecție care să vă învețe: să depindeți de El și numai de El, căci El este Răscumpărătorul vostru. Voi sunteți proprietatea Lui – ai Lui prin creație și prin răscumpărare. Calea Domnului trebuie să fie aleasă, voia Domnului trebuie să fie voința noastră….

Cel Sfânt ne-a dat tuturor reguli care să ne îndrume. Aceste reguli formează standardul de la care nu se poate pleca. Principiile sfințeniei trebuie învățate zilnic și apoi voința lui Dumnezeu va deveni supremă [în viața noastră]. În Dumnezeu puteți sta, în Dumnezeu puteți lupta activ, prezentând adevărul așa cum este în Isus.

Nu vă simțiți deloc rușinați de înmuierea inimii sub influența Duhului Sfânt. Lăsați pe Isus să intre atunci când bate și apoi apreciați-L. Fiți cu inima veselă, încurajați o recunoștință constantă pentru că atunci când ați simțit că nu există nici un braț care să vă salveze, brațul Lui a adus mântuire, ați putut vedea dragostea Sa. Atunci când plini de bucuria deplină a acelei iubiri voi prezentați pe Isus altora, Duhul Sfânt lucrează prin voi … să binecuvânteze pe alții …. Este privilegiul fiecăruia care primește Duhul adevărului să prezinte  adevărul în simplitatea lui, să ajungă la inimile sufletelor nedumerite, tremurânde care sunt cu adevărat tulburate … El știe cum să aplice balsamul ….

Puneți-vă toată încrederea în Dumnezeu. Rugați-vă, rugați-vă, rugați-vă, rugați-vă în credință. Încredințați apoi lui Dumnezeu păstrarea sufletului vostru. El va păstra ceea ce I-ați încredințat până în ziua aceea…Încredeți-vă pe deplin, neclintit în Dumnezeu – Letter 126, 1895.

Devoționalul este din cartea ”Reflecting Christ”.

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *