M-am rugat pentru un cavaler în armură strălucitoare

Am fost o romantică incurabilă de când mă știu. De fapt, am început să visez despre romantism și despre cavalerul meu în armură strălucitoare de pe când aveam cinci ani. Au trecut mulți ani de la aceste prime vise romantice din copilărie și încă aștept  să devină realitate. Cu toate acestea, pe măsură ce anii au trecut, am descoperit o iubire care depășește orice romantism pământesc.

Să vă povestesc despre rugăciunile pe care le-am înălțat în acești ani cu privire la Cavalerul în armură strălucitoare care mi-a cucerit inima.

M-am rugat pentru un om consacrat lui Dumnezeu.

Isus a spus: ”Eu și Tatăl una suntem” (Ioan 10:30).

M-am rugat pentru un om care să fie lider spiritual.

Isus a declarat fără să Se  rușineze: „Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine” (Ioan 14:6).

M-am rugat pentru un om integru și cu standarde înalte.

Alții au mărturisit despre El: „El n-a făcut păcat, şi în gura Lui nu s-a găsit vicleşug.” (1 Petru 2:22).

M-am rugat pentru un om de Cuvânt.

Isus a deschis brațele cu iubire și a șoptit: ”Eu sunt Cuvântul viu și am venit să locuiesc cu tine ”(Ioan 1:14).

M-am rugat pentru un om care să știe cum să slujească.

Apoi am auzit pe alții șoptind cu uimire: ”Isus S-a dezbrăcat pe Sine însuși şi a luat un chip de rob, făcându-Se asemenea oamenilor” (Filipeni 2:7).

M-am rugat pentru un om cu o viață spirituală bogată.

El a zâmbit din nou: ”Eu am venit ca oile să aibă viaţă, şi s-o aibă din belşug” (Ioan 10:10).

M-am rugat pentru un om al rugăciunii, plin de credință.

Apoi am urmărit cu uimire cum a ieșit și a petrecut toată noaptea rugându-Se pentru mine (Luca 6:12).

”Îmi dau seama că ar putea părea frivol, Doamne. E un lucru mic, dar ai putea să-mi trimiți o persoană romantică?” – m-am rugat. ”Cineva care ar face totul ca să-mi cucerească inima?”

Isus n-a spus nimic, dar S-a dezbrăcat de gloria cerească pentru a veni pe pământ să-mi câștige dragostea. Deși la început m-am îndoit de iubirea Sa și  am rezistat avansurilor Sale, cu încetul,  plăcut și cu blândețe mi-a câștigat inima. Apoi m-a dus la marea Sa casă de oaspeți și dragostea era steagul fluturat peste mine (Cântarea cântărilor 2:4).

Ultimul, dar nu și cel mai puțin important, m-am rugat pentru un om căruia să nu-i fie frică de durere sau încercări.

Mi-am dat seama atunci că El, Isus era Cel ce ducea crucea mea și făcea sacrificiul suprem de iubire, nu pentru oricine, ci pentru mine (Matei 16:24, Evrei 2:9). Lacrimi curgeau pe obrajii mei în timp ce priveam cu uimire. Și inima mea s-a topit.

Desigur, Isus nu este doar un om. El este pentru mine totul în tot și cu mult mai mult! El este Adevărata Dragoste pe care încă nu am înțeles-o pe deplin. Dar aștept  cu nerăbdare o veșnicie în care să ajung să-L cunosc mai bine, pentru că El este Cavalerul în armură strălucitoare care mi-a cucerit inima.

Melody Mason este coordonatorul inițiativei Uniți în rugăciune pentru biserica mondială

Aplicație practică

Pentru cei care sunt singuri, căsătoria este adesea lucrul căutat și pentru care ne rugăm ca ultimă soluție pentru nevoia și dorința cuiva. Cu toate acestea, cei care sunt căsătoriți vor atesta că și atunci când ești căsătorit cu un soț uimitor, această persoană nu poate satisface și împlini toate dorințele sau nevoile cuiva. Singurul mod de a fi cu adevărat mulțumit este de a fi umplut și împlinit cu Isus.

Astăzi vrem să te încurajăm să-ți iei timp și să scrii câteva din multele căi prin care Domnul Isus satisface inima și nevoile tale, pentru că lista de mai sus este doar începutul. Fie că ești singur sau căsătorit, divorțat sau văduv hai să cerem lui Isus să fie adevărata noastră dragoste astăzi.

Tatăl nostru din ceruri, Te rugăm să ne ierți pentru situațiile în care am avut așteptări nerealiste de la alții. Iartă-ne pentru că am căutat compania oamenilor, prieteni, membri ai familiei, soț pentru a împlini nevoile noastre. Tu ești singurul care poți satisface nevoile sufletului nostru. Tu ești singurul care ne poate da tot ceea ce avem nevoie. Astăzi ne uităm din nou la Tine și Îți cerem să ne umpli inimile cu iubire și să satisfaci cele mai profunde nevoi ale sufletului nostru. Îți cerem să fii Totul în Tot pentru noi. În numele scump al Domnului nostru Isus, Amin.

Făgăduințe a căror împlinire s-o cerem: Filipeni 4:11, 19; Psalm 37:4, 5; Psalm 144:1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *