Secretul Satanei pentru a birui creștinii

V- ați  întrebat vreodată  cum ar arăta o sesiune de planificare pe care ar ține-o Satana și forțele dușmane, întrunire la care să discute cum să biruiască pe creștini? Un autor s-a simțit inspirat să scrie următoarele, și probabil nu este prea departe de realitate. Să-l ascultăm:

”Într-o zi Satana a convocat o întâlnire mondială pentru a discuta modul în care  pot fi împiedicați creștinii de a avea o umblare puternică și profundă cu Domnul Hristos. Mulțimea uriașă a tăcut când el s-a sculat să vorbească.

”Nu putem împiedica creștinii să meargă la biserică” a început el. ”Nu-i putem împiedeca să citească Biblia și să cunoască adevărul. Nu-i putem feri de valorile conservatoare, dar putem face ceva.” El făcu o pauză, în timp ce toată lumea îl urmărea atent.  ”Îi putem împiedica să-și formeze o experiență intimă a rămânerii în Domnul Hristos. Dacă ei au această legătură cu El, noi nu mai avem putere. Așa că, îi lăsăm să meargă la biserică, să aibă un stil de viață conservativ, dar hai să le furăm timpul, încât să nu poată avea acea experiență profundă a umblării cu Isus.

”Cum vom face acest lucru?” au strigat îngerii săi.

”Simplu!” răspunse el. ”Îi ținem ocupați, ocupați, ocupați cu lucruri neesențiale în viață și inventăm nenumărate planuri care să le ocupe timpul și atenția.  Îi ispitim să cheltuie și să cheltuie, apoi să tot împrumute. Țineți-i  departe de copii. Convingeți-i să lucreze până ce vor fi epuizați și nu vor mai avea timp pentru familiile lor. Pe măsură ce viața de familie se distruge, vor munci și mai mult.” Apoi Satana făcu o pauză.

”Și acum vine lucrul cel mai important. Supra-stimulați mințile lor încât să nu mai audă șoapta vocii lui Dumnezeu. Ademeniți-i să țină deschis permanent televizorul, radioul, sau muzica. Tocați mintea lor cu știri douăzeci și patru de ore pe zi. Acest zgomot necontenit și această activitate continuă le va  zăpăci mintea și le va rupe legătura cu Domnul Hristos.”

”Umpleți-le casele cu reviste și ziare. Inundați cutiile poștale cu reclame nefolositoare, tombole, cataloage pentru comenzi prin poștă, tot felul de știri și oferte promoționale, produse și servicii gratuite și speranțe false. Distrageți-le atenția cu tot felul de emailuri, SMS -uri, alerte de pe rețelele sociale și telefoane de cum se scoală și până ce cad epuizați în pat noaptea.”

”Chiar și recreerea lor să fie excesivă. Nu-i lăsați să meargă să se bucure de bucuriile simple ale naturii. În schimb, trimiteți-i în parcuri de distracții , la evenimente sportive, concerte și filme. Când se întâlnesc pentru părtășie spirituală, implicați-i în bârfă și conversații inutile așa încât să plece de acolo cu conștiințe tulburate și nemulțumiți de ei înșiși. Nu-i lăsați să se încurajeze și să se sprijine unul pe altul. În mod deosebit țineți ocupați și extenuați pe cei care au darul încurajării!”

”Și nu în ultimul rând,” spuse Satana, făcând o mică pauză pentru efect, ”când se adună împreună, împiedecați-i să se roage unul pentru altul. Dacă trebuie, lăsați-i să se implice  în lucrarea lui Dumnezeu. Dar înțesați-le viețile cu atât de multe cauze bune, încât să nu mai aibă timp să caute putere de la Domnul Hristos. În curând vor lucra în propria putere sacrificând sănătatea și unitatea familiei pentru binele cauzei. Și noi vom fi victorioși!”

A fost o întâlnire  deosebită. Și îngerii răi au plecat cu nerăbdare să-și îndeplinească atribuțiile încercând să provoace creștinii de pretutindeni să devină ocupați, ocupați, ocupați, grăbindu-se ici și acolo.

Au avut succes?

Acest devoțional a fost luat din capitolul ”Depășind dilema distracțiilor” din cartea Daring to Ask for More (Îndrăznind să cerem mai mult), p. 100-102

Aplicație practică

Day67-150x150Ellen White scrie: ”Mulţi, chiar în clipele lor de închinare, nu reuşesc să primească binecuvântarea unei adevărate comuniuni cu Dumnezeu. Sunt într-o grabă prea mare. Cu paşi grăbiţi, încearcă să intre în cercul prezenţei iubitoare a lui Hristos, zăbovind poate o clipă în atmosfera sacră, neaşteptând însă să primească sfat. Nu pot rămâne cu Învăţătorul divin din lipsă de timp. Cu poverile lor, se întorc la muncă. Aceşti lucrători nu vor putea dobândi niciodată cel mai înalt succes până nu învaţă care este secretul puterii. Trebuie să-şi facă timp pentru a gândi, a se ruga, a aştepta ca Dumnezeu să le reînnoiască puterea fizică, mintală şi spirituală. Ei au nevoie de influenţa înălţătoare a Duhului Său. Primind acestea, ei vor fi învioraţi printr-o viaţă înnoită. Constituţia ostenită şi creierul obosit vor fi împrospătate şi inima împovărată va fi uşurată.” (Educația, p.260, 261)

Adevărul este că vom fi mereu ocupați. Totdeauna vor exista mai multe lucruri care trebuie să fie făcute  decât timpul pe care-l avem într-o zi. Cu toate acestea, dacă vom face o prioritate din legătura zilnică cu Dumnezeu, prin timp de calitate petrecut în rugăciune și în studierea Cuvântului, planurile Satanei pot fi contracarate. Ellen White ne încurajează: ”Nu părăsi cămăruţa până când nu te simţi puternic în Dumnezeu” (Solii pentru tineret, p.131). Haideți să îndeplinim acest obiectiv!

Bunule Tată din ceruri,

De multe ori este dificil să păstrăm concentrarea noastră spirituală în aglomerația constantă a vieții și cu toate lucrurile pe care le avem de făcut. Cu toate acestea, Tu ești Vița și noi suntem mlădițele. Despărțiți de Tine nu putem face nimic. Te rugăm să ne ierți pentru toata situațiile în care am căzut pradă tacticilor Satanei de ”a fi prea ocupați ca să intrăm în legătură cu Dumnezeu.” Te  rugăm să ne ierți și pentru când am fost cei care am bârfit în loc să fim ”dregători de spărturi” (Is. 58) așa cum ai intenționat Tu. Iartă-ne pentru că am făcut din alte lucruri, chiar și din misiune o prioritate în loc de a petrece timp de calitate cu Tine. Ne consacrăm inimile din nou astăzi Ție și cerem puterea Ta de a birui  în timp ce mergem înainte. În prețiosul nume al Domnului Isus, Amin.

Făgăduința a cărei împlinire s-o cerem: Ioan 15:5.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *