Soția și fiul vindecați chiar în ceasul acela

Matei 8:5-13 ne spune istoria unui sutaș care a venit la Domnul Hristos căutând vindecare pentru robul său. Auzind rugămintea omului pentru vindecare, Domnul Isus a răspuns: ”Voi veni în casa ta să-l vindec.”

Cei mai mulți ar fi fost încântați de o astfel de ofertă, dar sutașul a spus: „Doamne, nu sunt vrednic să intri sub acoperământul meu; ci zi numai un cuvânt, şi robul meu va fi tămăduit.”

Ca urmare a unei asemenea credințe, Domnul Hristos i-a vindecat robul ”chiar în ceasul acela.”

Știați că Dumnezeu încă face aceleași minuni și astăzi?

L-am întâlnit pe pastorul Khin Mg Tin la un eveniment de instruire ASAP în Asia de Sud-est. Pe lângă instruirea specială pentru pastori și lucrători biblici pe care o făceam, echipa  noastră  a condus și întâlniri  de rugăciune unită  în fiecare zi. Aceasta constituia pentru mulți participanți o experiență în premieră.

Într-o zi am avut un timp special de rugăciune de mijlocire în care am prezentat lui Dumnezeu nevoile specifice ale participanților. Iată ce s-a întâmplat cu pastorul Tin, așa cum povestește el însuși:

”În timpul acesta de rugăciune, mulți lucrători au venit în mijloc, unul după altul cerând să se înalțe rugăciuni pentru ei. Unii aveau nevoie de vindecare, alții cereau rugăciuni pentru întoarcerea membrilor familiei.

”În cele din urmă mi-am făcut curaj să merg în față. Aveam două cereri care apăsau greu sufletul meu. Am cerut să se înalțe rugăciuni pentru fiul meu , Thoo Thoo, care suferea de o boală în ultimii 12 ani. Apoi am cerut rugăciuni pentru draga mea soție, Ruth, care suferea de 5 ani de dureri datorate artritei. După ce am împărtășit poverile care mă apăsau, toți ceilalți au pus mâinile peste mine și s-au rugat. Puteam simți prezența lui Dumnezeu cu noi.

Pastorul Tin, împreună cu soția Ruth și fiul Thoo Thoo.

Pastorul Tin, împreună cu soția Ruth și fiul Thoo Thoo.

”Mai târziu am descoperit că exact la ora la care se înălțau acele rugăciuni, deodată soția mea nu a mai simțit nici un fel de durere. Imediat i-a spus băiatului: «Ce mi s-a întâmplat? Pot să întind mâinile cu ușurință fără să mă doară.» Nu știa că acei oameni se rugau pentru ea și pentru Thoo Thoo chiar în momentele acelea.

”Când m-am întors acasă, am aflat veștile bune. În plus, fiul nostru, Thoo Thoo, a fost și el vindecat. A scăpat complet de boală și  de atunci nu a mai avut nici un fel de probleme.”

Nu-i așa că slujim un Dumnezeu minunat? Ellen White  scrie: ”Câteva suflete convertite, care se unesc în vederea unui scop comun sub un singur conducător, vor câștiga victorii la fiecare confruntare.” (Mărturii vol. 6, p. 139). Atunci când suntem dispuși să ne unim în rugăciune există cu adevărat putere!

Julia O’Carey este director al ASAP, adică ”Avocați pentru asiaticii  și persecutații din sud-est.” ASAP este un departament la bisericii adventiste de ziua a șaptea care lucrează pentru instruirea și echiparea misionarilor naționali din Asia de sud-est.

Aplicație practică

Avem nevoie de credința sutașului, credință care se poate baza numai pe Cuvântul lui Dumnezeu. De aceea avem nevoie sa petrecem mult mai mult timp în studiul Cuvântului și de aceea avem nevoie să cultivăm obiceiul de a vorbi despre credința noastră. Dacă exprimăm mai mult credința noastră, de fapt o dezvoltăm.

În această săptămână vă încurajez să vă luați mai mult timp să meditați asupra gândurilor și cuvintelor voastre. Gândiți și vorbiți cu îndoială când ați putea gândi și vorbi adevărurile Cuvântului lui Dumnezeu?

Ellen White subliniază acest aspect iar și iar: ”Să vorbim şi să lucrăm cu o credinţă de neînvins. Domnul este bogat în mijloace, lumea este a Lui. Să privim cu credinţă spre cer.” (Parabolele Domnului Hristos, p. 147).

În alt loc ea scrie:  ”Nu lăsați niciodată loc pentru un gând de descurajare în lucrarea lui Dumnezeu. Nu rostiți niciodată un cuvânt care exprimă îndoiala” (Evanghelizare p.633).

Imaginați-vă cât de diferită ar fi viața noastră dacă am pune o strajă gurilor noastre și am face din  ”vorbirea cu credință” și ”gândirea credinței” obiceiul vieții noastre.

Tată bun, ne-ai dat tuturor, o măsură de credință. Ajută-ne să creștem această măsură și să învățăm să gândim și să vorbim cu credință orice s-ar întâmpla în jurul nostru. Ajută-ne să ne încredem în Cuvântul Tău. Tu ești credincios. Tu nu ne vei părăsi niciodată. Ne prindem de Tine! În numele prețios al lui Isus Hristos! Amin.

Făgăduința a cărei împlinire s-o cerem: Matei 9:29.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *