Miracol la granița ucraineană

Robert era proprietarul unei firme de construcții în Italia și îi mergea bine. Cu toate acestea, în adâncul inimii era o foame pentru a umbla mai aproape de Dumnezeu și dorința de a se dedica cu totul lucrării Domnului. În cele din urmă, într-o zi, a renunțat la lucrul său și a început să slujească celor săraci și nevoiași, având încredere că Dumnezeu îl va conduce și îi va purta de grijă.

Într-o zi, pe când era încă în Italia, a simțit convingerea de a aduna provizii pentru a ajuta pe săracii din Ucraina. Cu ajutorul prietenilor, a încărcat patru camioane cu haine și alimente.

Cu toate acestea, când au ajuns la granița Ucrainei, grănicerii nu le-au permis să intre. De fapt, li s-a spus că tot ceea ce le era permis să ia dincolo de graniță erau doar două valize  de persoană. Pentru tot ceea ce depășea, urmau sa plătească funcție de greutate.

Robert și ceilalți șoferi s-au rugat multă vremea. Cu toate acestea, grănicerii nu-i lăsau să intre cu camioanele. În cele din urmă, descurajați, s-au dat bătuți și au descărcat hainele, închiriind un depozit din apropiere. Apoi au contactat pastorul celei mai apropiate biserici adventiste de pe teritoriul Ucrainei și i-au povestit că au adus provizii, dar că nu au putut trece  dincolo de graniță. I-au dat pastorului codul pentru deblocarea depozitului și s-au întors în Italia.

Pastorul ucrainean împreună cu șase bărbați, fiecare cu câte două valize au mers la depozit. Încetul cu încetul, zi de zi au mutat proviziile din depozit dincolo de graniță pentru a le distribui celor în nevoie.

Nu a durat mult până ce șeful punctului de frontieră a început să pună întrebări legate de ceea ce se petrecea. I s-a spus că luau haine pentru a ajuta pe cei nevoiași. ”Nimeni nu face astfel de lucruri  pentru săraci. Nu se poate să vorbiți serios!” și-a bătut acesta joc de ei. Dar ei au continuat să susțină că asta făceau cu adevărat.

Atunci el i-a provocat: ”Dacă sunteți creștini, puteți să demonstrați că există Dumnezeu?”

Chiar atunci și acolo, pastorul și prietenii săi au ținut un studiu biblic despre Dumnezeu și despre cele trei Persoane ale Dumnezeirii. În ziua următoare au ținut încă unul și au continuat astfel aproape în fiecare zi când traversau granița în drumul lor spre depozit.

În cele din urmă, la sfârșitul lunii, el a fost atât de convins încât a adunat pe toți subalternii săi (unsprezece persoane) și a cerut pastorului să predea aceleași studii și colegilor săi. Ca rezultat, aproape toți grănicerii au fost convinși de adevăr și au hotărât să se boteze.

Acum, șeful punctului de frontieră îi spune pastorului: ”Nu mai este nevoie să duci bagajele în valize. Poți să iei cu mașina toate proviziile și nu te vom taxa.”

A fost nevoie de câteva luni pentru ca rugăciunile lui Robert să primească răspuns, dar Dumnezeu deschisese o ușă, nu doar pentru pastorul ucrainean și oamenii în nevoie, ci mai mult, pentru  cei de la punctul de frontieră.

Pavel Goia este pastor în Lexington Kentucky și este cunoscut pentru mărturiile sale care zidesc credința. Multe din istorisirile sale au fost împărtășite în cartea: One Miracle after Another ( Minuni, una după alta) de Greg Budd, publicată de Pacific Press.

Aplicație practică

Adesea, în timp ce căutăm să slujim pe Dumnezeu, vom înfrunta piedici imposibile. Ce ușor este ca în aceste situații să cădem în disperare. Cu toate acestea, dacă vom continua să ne rugăm, Dumnezeu va lucra minuni chiar atunci când noi vedem doar piedici, așa cum a făcut cu pastorul de la granița Ucrainei. Poate că rugăciunea va deschide uși pentru care altfel nu ne-am fi gândit să ne rugăm.

Biblia ne spune: ”Cheamă-Mă, şi-ţi voi răspunde; şi îţi voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse pe care nu le cunoşti” Ieremia 33:3.

În cartea Calea către Hristos, Ellen White scrie: ”De ce oare fiii şi fiicele lui Dumnezeu să fie atât de întârzietori în a se ruga, ştiind că rugăciunea este cheia în mâna credinţei care deschide tezaurul cerului, unde se găsesc depozitate resursele inepuizabile ale Celui Atotputernic? (CH p. 94)

Oricare ar fi blocajul cu care vă confruntați în viață și slujire, nu renunțați! Isus va deschide o cale. Continuați să vă rugați și să vorbiți cu credință!

Tată  ceresc, vrem să Te lăudăm pentru credincioșia Ta. Te lăudăm că Tu ești Împăratul Împăraților și Domnul Domnilor. Te lăudăm că Tu vei face un drum prin pustie, peste graniță și peste toate obstacolele pe care le aruncă Satana în calea noastră, pentru că este lucrarea Ta, nu a noastră. Și tu vei fi slăvit. Ne predăm Ție, din nou astăzi. În numele scump al lui Isus, Amin.

Făgăduințe a căror împlinire s-o cerem în această săptămână: Isaia 45:2, Psalmi 18:30

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *