Bucurie chiar și în încercări

Ne bucurăm atunci când Dumnezeu ne binecuvântează, chiar dacă știm că nu merităm. Dar ne mai bucurăm atunci când întâmpinăm probleme? Experiența noastră  a fost aceea că cu cât minunile și binecuvântările au fost mai  mari, cu atât Satana devine mai furios și încearcă cu atât mai mult să împiedice lucrarea lui Dumnezeu. Dar atacurile sale sunt doar binecuvântări deghizate. Să vă explic.

În luna ianuarie, împreună cu soțul meu am început din nou anul cu 21 de zile de post și rugăciune (postul lui Daniel), pentru că I-am consacrat anul Lui. Facem acest lucru în fiecare an pentru că recunoaștem că lucrarea care stă în fața noastră este prea mare ca s-o putem realiza în puterea noastră. Trebuie să avem puterea Duhului Sfânt.

Începând cele 21 de zile de rugăciune și post în acest an, moralul nostru era ridicat.De fapt, pe măsură ce zilele treceau, ne simțeam odihniți și întineriți. Era minunat. Cu toate acestea, după o săptămână de post, pe când mă duceam  spre școală într-o zi, mă gândeam: ”Dumnezeu ne-a binecuvântat atât de mult în ultimii 3 ani. Încă pare un vis frumos faptul că suntem căsătoriți, că avem școala noastră misionară medicală și că începem acum un nou centru de stil de viață sănătoasă. Am văzut atâtea minuni și răspunsuri la rugăciune. Interesant totuși, că nu am  văzut atacuri foarte serioase din partea vrăjmașului în ultima vreme. Mă întreb dacă mai suntem pe drumul cel bun, sau dacă vom fi pregătiți când el va arunca săgețile descurajării către noi din nou?”

Ei bine, în mai puțin de trei ore, am început să găsesc răspunsuri la aceste întrebări, pentru că dezastrul a lovit chiar în ziua aceea. Și în următoarele 1o zile, problemele au venit una după cealaltă. De la inundație, la accident de mașină, la computer stricat, la distrugerea proprietății, la pierderea câtorva bunuri prețioase 0 cum ar fi rochia mea de mireasă și lista continuă.

Pe măsură ce zilele treceau, am început literalmente să ne întrebăm: ”Ce urmează să se mai întâmple?” nu ne puteam aminti să fi experimentat atât de multe încercări și atacuri spirituale dintr-o dată.

După cum vă puteți imagina, nu ne-a fost nici ușor și nici confortabil. Cu toate acestea, învățăm să ”ne bucurăm chiar şi în necazurile noastre; căci ştim că necazul aduce răbdare (Romani 5:3). Am cerut, de  asemenea, împlinirea făgăduinței: ” Dacă Dumnezeu este pentru noi, cine va fi împotriva noastră? (Romani 8:31).

Să știm că Dumnezeu este cu noi, aceasta este ceea ce ne susține! Aceasta este ceea ce ne ajută să mergem înainte! Dacă pierdem bunuri trecătoare aici pe pământ pentru ca Dumnezeu să poată fi mai pe deplin glorificat în viețile noastre, fie și așa! Într-adevăr, având veșnicia  în vedere, atacurile Satanei sunt doar binecuvântări deghizate.

Oswald Chambers scrie: ”Dacă printr-o inimă zdrobită Dumnezeu Își poate atinge scopul în această  lume, atunci mulțumește-I că ți-a zdrobit inima.”

Astăzi ne bucurăm în Domnul  care este și tăria și pacea noastră atât în încercare cât și în binecuvântări!

Raluca Ril și soțul ei Roman lucrează ca misionari în Germania. Ei sunt autorii materialelor pentru cele Zece Zile de Rugăciune (2015-2016) pentru biserica mondială. Amândoi sunt pasionați de rugăciune și de lucrarea pentru sănătate.

Aplicație practică

În cartea Slujitorii Evangheliei ni se spune că: ”Dumnezeu doreşte să aibă conlucrători voioşi, care refuză să se descurajeze din cauza celor care li se împotrivesc. Domnul ne conduce, iar noi putem merge înainte plini de curaj, fiind siguri că El va fi cu noi…” (p. 266).

Dacă întâmpini greutăți în viața personală sau în lucrarea pe care o faci, dacă pare că există blocaje rutiere în calea ta și nu știi cum să mergi mai departe, te încurajăm să te ții de Domnul.

Diavolul este mânios pentru că mai are puțină vreme. Și  noi știm sfârșitul de la început. Știm că Mielul câștigă bătălia. Avem speranță!

”Fraţii mei, să priviţi ca o mare bucurie când treceţi prin felurite încercări, ca unii care ştiţi că încercarea credinţei voastre lucrează răbdare. Dar răbdarea trebuie să-şi facă desăvârşit lucrarea, ca să fiţi desăvârşiţi, întregi şi să nu duceţi lipsă de nimic” (Iacov 1:2-4).

Așa că haideți să avem încredere în Dumnezeu și în înțelepciunea Lui și să mergem înainte, știind că El nu ne va lăsa și nici nu ne va părăsi. El a promis că ”toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său” (Romani 8:28) și Se va ține de cuvânt.

Bunule Tată ceresc, Îți mulțumim că ești un Dumnezeu în care ne putem încrede. Îți mulțumim că nu permiți nimic în viețile noastre care nu este spre cel mai mare bine al nostru. își mulțumim că și atunci când întâmpinăm greutăți și încercări, putem ști că Tu ești chiar aici să ne ajuți să trecem prin ele. Ajută-ne să ne încredem în Tine și în conducerea Ta. Și ajută-ne să nu descurajăm atunci când Satana este furios. Ajută-ne să avem o credință de neclintit în Tine și în făgăduințele Tale, căci Tu ești speranța și viitorul nostru. Ne odihnim în Tine! În numele lui Isus, Amin.

Făgăduințe a căror împlinire s-o cerem: Romani 8:28, Luca 18:27, Romani 8:31, Ieremia 29:11-13.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *