Dă lui Dumnezeu pixul în acest nou an

De obicei, când ne rugăm e ca și cum dăm lui Dumnezeu o foaie uriașă de hârtie cu toate cererile, dorințele, nevoile și visele noastre scrise pe ea. Întindem această foaie sus către Dumnezeu și spunem: ”Dumnezeule, aici sunt lucrurile de care am nevoie și pe care le sper. Poți, Te rog, să-mi dai semnătura aprobării și binecuvântării asupra acestor cereri?”

Nu este greșit să cerem lui Dumnezeu ceea ce dorim și avem nevoie. Biblia ne spune să facem acest lucru. Dar, există și ceva mai mult ce așteaptă Dumnezeu ca noi să facem.

Ce-ar fi dacă am da lui Dumnezeu o foaie albă de hârtie, cu semnătura noastră jos și să spunem: ”Dumnezeul meu, Îți dau Ție pixul! Scrie ce vrei Tu pe această pagină: tot ceea ce crezi că am nevoie sau că ar fi cel mai bine pentru viața mea, accept cu bucurie. Nu voia mea, ci voia Ta să se facă!”

Ieremia 33:3 spune: ” Cheamă-Mă, şi-ţi voi răspunde; şi îţi voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse pe care nu le cunoşti.”

Am început să mă rog astfel din 2007, dându-I lui Dumnezeu pixul să  scrie pe hârtia vieții mele ce credea că este mai bine. De atunci, s-au întâmplat lucruri esențiale în viața și slujirea mea. Nu doar că am mers mult mai profund în relația mea personală cu Dumnezeu, dar am și văzut pe Dumnezeu făcând lucruri minunate, lucruri care nu mi-am imaginat niciodată că ar fi posibile.

Mulți dintre prietenii mei apropiați au experimentat experiențe similare. Unul dintre ei a renunțat la o carieră profitabilă de avocat. Câștiga 144.000 $/an pe vremea când a renunțat  la tot pentru a deveni evanghelist. ”Acum,” spune el cu un zâmbet, ”scopul meu cel mai mare este să devin parte a celor 144.000.” El călătorește în toată lumea făcând lucrare și a văzut pe Dumnezeu făcând multe minuni ca răspuns la cererile sale. Există nenumărate alte istorisiri similare.

Am auzit odată spunându-se că predarea poate părea dificilă, dar refuzând să dăm pixul vieții noastre e ca și cum o scoică mică din ocean refuză să renunțe la prețioasa rezervă de apă, de temă că oceanul nu va avea destulă apă s-o înlocuiască.

Acum când începem un nou an, te provoc să-I dai lui Dumnezeu pixul. El poate face cu viața ta mult mai mult decât poți tu să speri sau să-ți imaginezi.

Melody Mason este coordonatorul inițiativei Uniți în Rugăciune

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *