O rugăciune și trei daruri

Cu doar câteva zile până la comemorarea nașterii lui Isus, vă propun un schimb de daruri cu Dumnezeu, un schimb de care să vă puteți bucura mai mult decât de orice cadou de sărbători.

Iată cum începe schimbul: Apropiaţi-vă de Dumnezeu, şi El Se va apropia de voi” (Iacov 4:8). Este unul din acele frumoase quid pro quo (tu faci aceasta, El va face aceea). Deci, mâine dimineață (sau chiar acum) dă lui Dumnezeu darul prezenței tale, adică apropie-te de El. Pare prea ciudat? De fapt, poate fi la fel de simplu ca și cum ne-am ruga prin cuvintele unui psalm. Cineva m-a învățat odată să citesc un psalm ca parte a închinării de dimineață. Și tu vei descoperi că pur și simplu rugându-te prin cuvintele psalmului poți să-ți deschizi inima cu adevărat și te apropii de Dumnezeu.

Dar amintește-ți că Dumnezeu oferă un dar în schimb – ceea ce înseamnă că pentru darul prezenței tale cu El, El are un dar pentru tine. De fapt, după  promisiunea pe care ești pe cale să o citești, El oferă un trio de daruri uimitoare. ”Dacă ne apropiem de Dumnezeu, (1)El va pune cuvintele Sale pe buzele noastre, ca să vorbim pentru El și să lăudăm numele Lui. (2)El ne va învăța melodia cântecului îngeresc pentru a-I mulțumi Tatălui nostru ceresc. (3) Lumina și dragostea Mântuitorului care locuiește în inima noastră se vor dezvălui în fiecare faptă a vieții” (Rugăciunea, p.158).

Trei daruri prețioase  de la El în fiecare dimineață! Mai întâi, nu va mai trebui să te îngrijorezi vreodată că trebuie să dai mărturie pentru Isus – apropie-te de El și El va pune cuvintele acestea în inima ta în fiecare zi. În al doilea rând, de-a lungul zilei vei fredona cuvintele pe care le cântă îngerii – ce duet- tu și îngerii! Și în al treilea rând, lumina personală  a prezenței lui Isus și iubirea Sa vor străluci în tine și prin tine către toți cei cu care te întâlnești de-a lungul zilei.

Nu e de mirare că Ellen White încheie această triadă de promisiuni cu asigurarea: ”Dificultățile și tulburările trecătoare nu pot afecta viața trăită prin credința în Fiul lui Dumnezeu.” Vești bune – indiferent ce va aduce Anul Nou, poți trăi neatins de probleme, în timp ce umbli în rugăciune cu Isus – și acest lucru este mai valoros decât orice cadou primit de sărbători, nu-i așa?

Dwight Nelson este pastor senior la Pioneer Memorial Church, Andrews University.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *