Ziua 39 – Sabat, 2 mai

Descoperind adevărata bucurie

Day39-300x225

Pasaj Biblic de Meditat: Psalm 16:8-11

Verset Cheie: “Îmi vei arăta cărarea vieţii; înaintea Feţei Tale sunt bucurii nespuse şi desfătări veşnice în dreapta Ta.” Psalm 16:11

Ai văzut vreodată creștini care pare că sunt triști mai tot timpul? Abia zâmbesc și deși declară că Îl slujesc pe Hristos și își mențin standarde înalte, nu par să aibă bucurie în suflet. Poate chiar tu ești o astfel de persoană?

Din nefericire, eu am fost acest gen de persoană. Nu zâmbeam, prea des. Nu eram supărată sau tristă mereu, dar pur și simplu nu știam cum să fiu o persoană plină de bucurie. Chiar și cei din familia mea îmi spuneau: „Raluca, trebuie să zâmbești mai mult!”

Dar într-o zi lucrurile au început să se schimbe. Dumnezeu mi-a luat în stăpânire inima. Mi-a arătat cât de mult mă iubește și cât de tare își dorea ca să petreacă timp cu mine în rugăciune. Atrasă de dragostea Sa, am început să petrec din ce în ce mai mult timp în prezența Lui. Ca rezultat al acestei schimbări, bucuria mea dădea pe dinafară. Inima mea era inundată ca niciodată, de pace și de bucurie, .

Câteva luni mai târziu, m-am întâlnit cu o prietenă pe care nu o mai văzusem din anii de facultate. Reacția ei m-a făcut să realizez pentru prima oară că schimbarea din viața mea era foarte vizibilă. Nu îi venea sa creadă că sunt eu, acea persoană cu un zâmbet larg pe față.

Ellen White ne spune în cartea Hristos Lumina Lumii: „Când ia inima în stăpânire, Duhul lui Dumnezeu transformă viața. Gândurile păcătoase sunt înlăturate, faptele rele sunt părăsite, iubirea, umilinţa şi pacea iau locul mâniei, invidiei şi certurilor. Bucuria ia locul întristării, iar faţa oglindeşte bucuria cerească… Binecuvântarea vine atunci când sufletul se predă prin credinţă lui Dumnezeu. Apoi, acea putere pe care nici un ochi omenesc nu o poate vedea creează o făptură nouă, după chipul lui Dumnezeu.” (p.173)

În alte scrieri ni se spune: „Cei care rămân în Hristos vor fi fericiţi, veseli şi bucuroşi în Dumnezeu.” (Mărturii Pentru Comunitate, vol.4, p.625)

Astăzi, eu pot spune cu fericire în glas că bucuria Domnului este tăria mea! Tu?

Provocarea unei rugăciuni din inimă

Tată, Îți mulțumim că ne dai bucurie și pace în inimi. Îți mulțumim că avem bucurie deplină în prezența Ta. Te rugăm, ajută-ne să ne predăm întreaga ființă numai Ție ca să ne putem bucura în salvarea pe care ne-o dai. În timp ce ne închinăm Ție astăzi, ajută-ne să fim fericiți, voioși și niște creștini binedispuși. Ajută-ne ca să nu punem doar o mască ci aceste lucruri să vină natural ca rezultat al unei relații autentice cu Tine. Te rugăm ca să crești în inimile noastre bucuria, roada Duhului Sfânt. Fie ca Duhul Tău cel Sfânt să rămână în noi și cei din jurul nostru să vadă pe fețele noastre bucurie cerească. În numele lui Isus, Amin.

Scris de Raluca Ril

(Raluca, coautor împreună cu soțul ei, Roman, al materialului celor 10 zile de rugăciune din 2015/2016. La origini din Romania, Raluca și soțul ei slujesc ca misionari în Germania.)

Traducere: Sarah Ștefan

MASTER-Praying ManMOTIVE DE RUGĂCIUNE

 

  1. Rugați-vă pentru revărsarea Duhului Sfânt asupra delegaților și asupra participanților la sesiunea Conferinței Generale, San Antonio, 2015.
  2. Rugați-vă pentru o înțelegere a faptului că trăim timpul sfârșitului și solia profetică a lui Dumnezeu trebuie să răsune în toată lumea, fără ezitare.
  3. Rugați-vă ca la această sesiune să nu fie doar lucrări așa cum e de obicei la sesiunea Conferinței Generale, ci redeșteptarea spirituală de care avem toți nevoie pentru a vesti lumii pe Isus.
  4. Rugați-vă ca un spirit de umilință autentică și o purtare liniștită, asemenea lui Hristos să conducă prezentările și discuțiile care vor avea loc și să dăm pe față dragoste și respect pentru cei ale căror păreri diferă de ale noastre.
  5. Rugați-vă pentru  binecuvântările lui Dumnezeu asupra seminariilor de rugăciune și întâlnirii femeilor în cadrul sesiunii Conferinței Generale.
  6. Rugați-vă ca Dumnezeu să conducă și să binecuvânteze mărturiile împărtășite în fiecare zi. Rugați-vă ca aceste mărturii să încurajeze oamenii să trăiască o viață pentru Isus și să atingă inimi pentru Dumnezeu.
  7. Rugați-vă ca zona de standuri să fie un loc pentru o lucrarea specială a lui Dumnezeu asupra inimilor și situațiilor, pentru misiune și acțiune.
  8. Rugați-vă pentru  conducerea Fundației White și pentru delegații și conducerea Institutului de Cercetări Biblice ca atât la Conferința Generală  cât și după, să se mențină un accent puternic asupra Cuvântului lui Dumnezeu și asupra împărtășirii resurselor EGW.
  9. Rugați-vă pentru a se pune accentul în mod continuu atât la nivel personal, cât și la nivelul întregii biserici asupra citirii zilnice a Bibliei prin inițiativa ”Redeșteptat prin Cuvântul Său” precum și prin programul care îl completează ”Crede Profeții Lui”.
  10. Rugați-vă pentru un seceriș minunat de suflete, ca rezultat al semințelor semănate în timpul ”Proiectului de distribuire a cărții Marea Luptă” care a ajuns la peste 140 milioane de oameni.

“Suntem chemați să fim împreună lucrători cu Dumnezeu. Domnul are o atenție deosebită pentru cei care sunt aleși și credincioși, care strigă zi și noapte către El. Poate părea că încercările și suferințele continuă și că Dumnezeu nu-i bagă în seamă. Întârzierea poate părea lungă, dar rugăciunile lor nu sunt în zadar; pentru că El le va face dreptate în curând, ceea ce înseamnă – în sfârșit – și într-un mod care nu este  poate cel așteptat de ei, atunci când punctul cel mai greu  este atins. Nu există pericolul ca Domnul va neglija să audă rugăciunile  poporului Său. El va fi credincios Cuvântului Său. Există însă pericolul ca, poporul Său ispitit și încercat să se descurajeze și să nu stăruie în rugăciune.” Semnele timpului, 21 mai, 1896, par. 7

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *