Ziua 17 – Vineri, 10 aprilie

Strâng Cuvântul Tău în Inima Mea!

Day17-150x150Pasaj Biblic De Meditat: Psalm 119:9-11

Verset Cheie: “Strîng Cuvântul Tău în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta!” Psalm 119:11

Obișnuiam să mă simt ofensată dacă cineva mi-ar fi spus ceva ce nu îmi plăcea sau dacă critica ceva ce am făcut, și pentru o vreme evitam persoana respectivă. Mă întrebam adesea frustrată: „De ce mi-a spus lucrul acela?” sau „De ce nu-și vede de problemele ei în loc să mă arate cu degetul pe mine?”. Pe măsură ce Dumnezeu îmi schimba treptat inima prin studiu și prin puterea transformatoare a timpului de calitate petrecut în Cuvânt, am început să accept să fiu corectată chiar dacă acest lucru îmi rănea mândria.

Pe lângă timpul de calitate petrecut studiind Cuvântul, două versete au avut un rol cheie în umblarea mea și m-au ajutat să văd lucrurile în perspectivă. Chiar și astăzi aceste versete mă ajută să nu mă las distrasă.

Primul verset este din Psalm 119:71, și spune: „Este spre binele meu că m-ai smerit, ca să învăţ orânduirile Tale.” Vă dați seama? În pasajul acesta am văzut clar că Dumnezeu îngăduie încercări și chiar cuvinte critice din partea altora, pentru a ne ajuta să creștem, să creștem în caracter și să ne apropiem mai mult de El. Și eu vreau să cresc, așa că am realizat că e benefic pentru mine ca să fiu încercată în felul acesta.

Al doilea pasaj care a avut un impact semnificativ asupra gândirii mele se găsește în același capitol, Psalm 119:165, care spune simplu: „Multă pace au cei ce iubesc Legea Ta şi nu li se întâmplă nicio nenorocire. ” (În versiunea traducerii din limba engleză, în ultima parte a versetului spune: „și nimic nu îi poate ofensa.”n.t.)

Când am citit pentru prima oară acest verset, mi-am spus: „Nimic!? Serios? NIMIC nu îi poate ofensa?” Era greu de crezut.

Acum îmi reamintesc mereu de versetul din Psalm 119:165 pentru că am ajuns la convingerea că dacă sunt în acord cu Dumnezeu și legea Sa (și Cuvântul Său) nu voi fi ofensată/afectată/rănită de ce mi se întâmplă mie sau de ce se întâmplă în jurul meu. Desigur, nu pot spune că niciodată nu mă mai simt ofensată de nimic, dar atunci când sunt tentată să murmur și să mă plâng sau când încercările par să se înmulțească, îmi reamintesc de acest pasaj iar spiritul de iritare dispare. Aceasta este frumusețea și puterea Cuvântului. Îți poate schimba mintea.

Ellen White scrie: „Am putea închide ușa în fața multor ispite dacă ne-am lua angajamentul de a memora pasaje din Scriptură. Hadeți să închidem orice cale de acces pentru ispitele lui Satana prin ‘Stă scris’.” (The Faith I live By, p.8)

Da, cred că acest lucru este o parte importantă pentru a deveni puternici spiritual. E parte din procesul de a învăța să strângem Cuvăntul lui Dumnezeu în inima noastră. Dacă se află în inima noastră, Satana nu poate prelua controlul asupra minții noastre.

Psalmi 119:11 spune: “Strîng Cuvântul Tău în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta!”

Provocarea unei rugăciuni din inimă

Tată Ceresc, învață-ne cum să ne construim o fundație solidă pe Cuvântul Tău. Învață-ne cum să punem Cuvântul Tău în inima noastră și cum să îl aplicăm în viața de zi cu zi. Învață-ne cum să ne întărim mintea pentru a face față atacurilor inamicului prin „Stă scris”. Cuvântul Tău este putere! Atunci cât toate se schimbă în viața aceasta, Cuvântul Tău rămâne același. Așa că, ajută-ne Doamne. Ajută-ne la nivel personal și ca biserică să fim puternici, înrădăcinați în Cuvântul Viu. Amin!

Scris de Melody Mason

(Melody este autorul cărții „Daring to Ask for More: Divine Keys to Answered Prayer”, și organizator al celor 100 Zile de Rugăciune. Ea este din Arkansas, dar în prezent locuiește în Silver Spring, Maryland.)

Traducere: Sarah Ștefan

MASTER-Praying ManMOTIVE DE RUGĂCIUNE

 Domnul este decepționat când poporul Său se subapreciază. El dorește ca moștenirea Sa aleasă să se aprecieze după prețul pe care El l-a pus asupra lor. Dumnezeu i-a dorit, altfel nu ar fi trimis pe Fiul Său într-o misiune scump plătită pentru a-i răscumpăra. El are o lucrare pentru ei și este foarte mulțumit când ei Îi adresează cele mai mari cereri, preamărind astfel Numele Său. Ei pot să se aștepte la lucruri mari, dacă au credință în făgăduințele Sale.” HLL 668

 

  1. Rugați-vă pentru o experiență  a Camerei de Sus pentru toți cei ce participă la sesiunea Conferinței Generale. Da, lucrările trebuie să se desfășoare, dar rugați-vă ca să fie evident  că Dumnezeu este prezent în mijlocul poporului Său.
  2. Rugați-vă pentru liderii și laicii bisericii noastre să petreacă mai mult timp în studiu și rugăciune, permițând lui Dumnezeu să ne conducă pe deplin, ca biserică, după voia Sa.
  3. Rugați-vă ca delegații și conducătorii să-și ia timp să se roage împreună și să viziteze camera F – camera de rugăciune din clădirea Alamodomului.
  4. Rugați-vă ca echipamentul tehnic și audio/vizual să lucreze bine și ca oamenii să poată auzi bine indiferent unde stau în clădire.
  5. Rugați-vă ca traducerile care se fac să fie corecte și autorizate de Duhul Sfânt.
  6. Rugați-vă ca muzica de la Conferința Generală să onoreze pe Dumnezeu și să atragă oamenii mai aproape de Isus.
  7. Rugați-vă ca mâncarea să fie sănătoasă și să aibă gust bun și ca liderii să aibă sănătate și energie în timpul întâlnirilor care vor avea loc.
  8. Rugați-vă pentru revărsarea Ploii Târzii asupra delegaților Diviziunii Sud-Americane și Diviziunii Pacificului și Asiei de Sud -Dumnezeu îi știe pe nume, delegați care vor lua decizii la conferința Generală 2015.
  9. Rugați-vă pentru înființarea unor ”centre de influență” mai ales în orașele mari din toată lumea, centre care pot face o diferență în viața zilnică a oamenilor și pot da pe față dragostea lui Hristos.
  10. Rugați-vă pentru activitatea uriașă de asistență medicală gratuită care va fi găzduită în clădirea Alamodomului din San Antonio care se termină astăzi. Rugați-vă ca inimi să fie atinse de Evanghelie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *