Ziua 18 – Sabat, 11 aprilie


Mai mult decât predicile din Sabat


Day18-150x150 
Pasaj biblic de meditat: Iacov 1:21-27

Verset cheie: “Fiţi împlinitori ai Cuvântului, nu numai ascultători, înşelându-vă singuri.” Iacov 1:22

Pe când îmi creșteam copiii ca tânără mamă, am învățat prin intermediul unor experiențe dificile că singura cale de a menține o legătură reală cu Isus era să îmi citesc Biblia. Atunci când mă trezeam târziu și nu îmi făceam timp pentru El, mă regăseam în cădere liberă din punct de vedere spiritual. Acest lucru îmi lua puterea de care aveam nevoie pentru a rezista ispitei. Din fericire, Dumnezeu m-a învățat că timpul petrecut în studierea Cuvântul Său este cheia mea spre cer.

Dar, oricât aș iubi Cuvântul lui Dumnezeu, „Numai a auzi sau citi Cuvântul lui Dumnezeu, nu este de ajuns. Acela care dorește să aibă un folos din cunoașterea Scripturilor, trebuie să mediteze asupra adevărului ce i-a fost prezentat. Printr-o atenție deosebită şi cu rugăciune, el trebuie să învețe însemnătatea Cuvântului adevărului şi să bea profund din spiritul sfintelor comunicări divine.” (Parabolele Domnului Hristos, p.59)

Pe paginile albe de la sfârșitul Bibliei mele am notat un gând similar. „Simpla audiere a predicilor Sabat după Sabat, citirea Bibliei iarăşi şi iarăşi sau explicarea ei verset cu verset [toate lucruri bune  de făcut ca ucenici ai lui Hristos] nu ne vor fi de folos nici nouă, nici celor care ne ascultă, dacă nu experimentăm noi înşine adevărurile Bibliei.” (Divina Vindecare, p.514)

Iacov 1:22 ne spune: “Fiţi împlinitori ai Cuvîntului, nu numai ascultători, înşelându-vă singuri.”Și aici este secretul. Nu trebuie doar să citim Biblia, nu trebuie doar să medităm asupra ei, dar trebuie să o aplicăm în viața noastră de fiecare zi. Acestea sunt cheile care ne vor da acces la puterea ce se găsește în Cartea minunată a lui Dumnezeu!

Provocarea unei rugăciuni din inimă Dragul nostru Tată Ceresc, în timp ce ne bucurăm de încă un Sabat, ajută-ne să nu ascultăm doar ceea ce predicatorul a avut de spus astăzi. Ajută-ne nu doar să medităm la cuvintele scrise pe paginile Bibliei. Ajută-ne mai degrabă să știm cum să aplicăm aceste cuvinte zilnic în viața noastră, pentru că acesta este motivul pentru care ni le-ai dat. Vrei ca să fim împlinitori, nu numai ascultători ai cuvântului Tău. Învață-ne ce înseamnă lucrul acesta în timp ce vom continua să ne rugăm pentru biserica noastră. Amin!

Scris de Sue Gilmore, din Michigan care a fost invitată să contribuie la devoționalele noastre.

Traducere: Sarah Ștefan

MASTER-Praying ManMOTIVE DE RUGĂCIUNE

”Harul divin este necesar la început, harul divin este necesar la fiecare pas al înaintării și numai harul divin este în stare să desăvârșească lucrarea. Nu există niciun moment în care ne putem relaxa într-o atitudine neglijentă… Chiar dacă am avut o măsură a Duhului lui Dumnezeu, totuși trebuie să căutăm fără încetare să primim tot mai mult, prin rugăciune și prin credință. ”— Mărturii pentru pastori, 507, 508.

  1. Rugați-vă pentru ca Ploaia Târzie să fie revărsată asupra bisericii lui Dumnezeu la sesiunea Conferinței Generale. Noi nu știm timpul hotărât de Dumnezeu, dar știm făgăduința Lui! Să cerem continuu până se va împlini! (Și ne dorim sa fie cât mai curând!)
  2. Rugați-vă ca “Ceea ce ar fi putut fi” în 1901 să se petreacă în 2015 pentru a grăbi revenirea lui Isus.
  3. Rugați-vă pentru ca toți să înțeleagă că trăim timpul sfârșitului și că mesajul profetic al lui Dumnezeu trebuie să răsune fără ezitare în lumea întreagă.
  4. Rugați-vă ca un spirit de umilință autentică și o purtare liniștită, asemenea lui Hristos să conducă prezentările și discuțiile care vor avea loc și să dăm pe față dragoste și respect pentru ceilalți.
  5. Rugați-vă ca liderii de program, coordonatorii tuturor întâlnirilor, incluzând ”sesiunile de lucru” să fie conduși de Duhul, iar toate întrunirile să nu fie doar lucrări, ca de obicei, ci să aibă ca rezultat schimbarea vieții.
  6. Rugați-vă ca delegații și conducătorii să-și ia timp să se roage împreună și să viziteze camera F – camera de rugăciune din clădirea Alamodomului.
  7. Rugați-vă ca vremea să fie suportabilă și să nu fie prea cald pentru participanții care vor veni și vor pleca pe jos  sau vor trebui să aibă drumuri dus-întors între hotel și dom.
  8. Rugați-vă ca personalul neadventist care lucrează la Alamodome să simtă dragostea și prezența lui Dumnezeu în toți adventiștii și acest lucru să-i conducă să dorească să cunoască mai mult.
  9. Rugați-vă pentru o revărsare specială a Duhului Sfânt asupra delegaților Diviziunii Vest și Centr-Africane și a Diviziunii  Pacificului de Sud – Dumnezeu le știe numeledelegați  care vor veni la Conferința Generală.
  10. Rugați-vă pentru întâlnirile care vor avea loc astăzi (după activitatea uriașă de asistență medicală gratuită) din clădirea Alamodome din San Antonio precum și pentru Pastorul Wilson și toți ceilalți care vor vorbi mulțimilor. Rugați-vă pentru seriile evanghelistice care vor urma și în care Mark Finley va predica în San Antonio în pregătirea sesiunii Conferinței Generale din vara aceasta și ca mulți membri noi să se alăture credinței.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *