Ziua 16 – Joi, 9 Aprilie

Nu te panica! Nu te stresa! Ești în palmele Sale!

image

Pasaj Biblic de Meditat: Isaia 49:14-16

Verset Cheie: “Iată că te-am săpat pe mâinile Mele, şi zidurile tale sunt totdeauna înaintea ochilor Mei!” Isaia 49:16

Astăzi mi s-a schimbat programul. Nu am putut merge la serviciu și eram atât de împovărată de gândul orelor suplimentare pe care va trebui să le fac pentru a acoperi ziua pierdută, încât chiar așa, fiind la pat, eram supărată pe mine însămi pentru că m-am îmbolnăvit.

E atât de ușor să mă agit și să mă îngrijorez din cauza mărimii listei cu lucruri pe care le am de făcut în fiecare zi. Îmi place să fiu organizată și am tendința de a face planuri cu mult în avans pentru a evita nefericita surpriză care poate apărea împreună cu schimbările imprevizibile de circumstanțe. Dar, câteodată, această nevoie a mea de a avea totul structurat și organizat intra direct în conflict cu voia lui Dumnezeu și cu scopul Lui pentru mine.

Astăzi, plin de har, Domnul mi-a reamintit această făgăduință, din Cuvântul Său: „Opriţi-vă, şi să ştiţi că Eu sunt Dumnezeu: Eu stăpânesc peste neamuri, Eu stăpânesc pe pământ.” (Psalm 46:10), „Domnul va sfârşi ce a început pentru mine. Doamne, bunătatea Ta ţine în veci: nu părăsi lucrările mâinilor Tale.” (Psalm 138:8), „Iată că te-am săpat pe mâinile Mele, şi zidurile tale sunt totdeauna înaintea ochilor Mei!” (Isaia 49:17). Pune-ți încrederea în Mine.”

Poate că ziua de azi nu decurge conform planului meu, dar mă încurajează să știu că Domnul meu, Emanuel, este cu mine. Sunt constant o amintire a cicatricilor din palmele Sale. Cuvântul Său promite că nu mă va uita și că nu poate să mă uite! El îmi știe întotdeauna nevoile. Sunt recunoscătoare pentru Harul Său care promite să mă susțină în orice circumstanță și pentru faptul că nu a renunțat la mine.

Așa că, indiferent ce vei înfrunta astăzi, nu te panica, nu te stresa. Dumnezeu e la cârmă și te ține în mâinile Sale. Și indiferent cu ce se confruntă biserica noastră, El promite că ne va scoate la liman. Să continuăm să ne rugăm și să cerem împlinirea promisiunilor din Cuvântul Său.

Provocarea unei rugăciuni din inimă:

Tată, îți mulțumim că nu există schimbare în Cuvântul Tău, și chiar dacă nu putem vedea ce ne rezervă viitorul, Tu ne dai asigurarea că ești deja acolo! Ajută-ne ca pe parcursul acestor 100 zile de rugăciune să Îți predăm planurile noastre pentru fiecare zi și să ne încredem în promisiunea Ta de a te îngriji de toate trebuințele noastre. Mulțumim că ne porți în palmele Tale. Mulțumim că lucrezi pentru biserica noastră și că asculți fiecare rugăciune pe care o înălțăm. În numele lui Isus, Amin!

Scris de Shanter Alexander

(Shanter, de loc din St. Lucia, o insulă din Indiile de Vest, este psiholog și locuiește în Michigan. A fost implicată în a conduce rugăciunea unită în biserica ei locală cât și la diferite evenimente ale diviziunii.)

Traducere: Sarah Ștefan

MASTER-Praying ManMOTIVE DE RUGĂCIUNE

”Ne vom lupta cu Dumnezeu în rugăciune? Vom primi botezul Duhului Sfânt? Acestea sunt lucrurile de care avem nevoie și pe care putem să le avem acum… Dacă vom umbla în umilință împreună cu Dumnezeu, El va merge cu noi.” Rugăciunea, p.87

  1. Rugați-vă pentru o revărsare a Duhului Sfânt asupra sesiunii Conferinței Generale în San Antonio. Ni se spune că Cerul așteaptă să toarne binecuvântare. Nu primim doar pentru că nu cerem.
  2. Rugați-vă pentru un spirit de unitate în Hristos printre delegați și participanți, spirit care va trece dincolo de diferențele de opinie, și ca participanții să accepte cu umilință orice rezultate care pot fi diferite de convingerile personale.
  3. Rugați-vă pentru umilință în viețile noastre, încât să fim uniți supunerea noastră față de conducerea lui Dumnezeu și astfel biserica poată hotărâri de comun acord.
  4. Rugați-vă ca îngeri să fie printre noi și să ia intervină atunci când este nevoie în cadrul întrunirilor.
  5. Rugați-vă pentru  binecuvântările lui Dumnezeu asupra seminariilor de rugăciune și întâlnirii femeilor în cadrul sesiunii Conferinței Generale.
  6. Rugați-vă ca îngerii să păzească ușile și sălile pentru ca nici un accident si nimic rău să nu li se întâmple delegaților, conducătorilor sau participanților.
  7. Rugați-vă ca zona de standuri să fie un loc pentru o lucrarea specială a lui Dumnezeu asupra inimilor și situațiilor, pentru misiune și acțiune.
  8. Rugați-vă ca Duhul Sfânt să fie turnat asupra delegaților Diviziunii Inter-Americane și Diviziunii Nord-Americane -Dumnezeu îi știe pe nume, delegați care vor lua decizii la conferința Generală 2015.
  9. Rugați-vă pentru activitatea uriașă de asistență medicală gratuită care va fi găzduită în clădirea Almodomului din San Antonio în următoarele două zile. Se va acorda asistență medicală în valoare de 10 millioane de dolari. Rugați-vă ca inimile să fie atinse de Evanghelie.
  10. Rugați-vă pentru ca atât membrii bisericii cât și conducătorii ei să accepte mesajul de sănătate nu doar în teorie ci și în practica vieții de fiecare zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *