Ziua 15 – Miercuri, 8 aprilie

Cuvântul Său creează și re-creează

 

Day15-150x150Pasaj Biblic de Meditat: Ioan 1:1-13

Verset Cheie: “Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu.” Ioan 1:12

În providența Sa, Dumnezeu ne-a dat Cuvântul Său pentru orice circumstanță a vieții. La început Cuvântul Lui a creat ceva din nimic. Și toate au fost făcute „foarte bune” prin puterea Cuvântului Său. Primii noștri părinți au fost instruiți să păstreze toate lucrurile „foarte bune” prin ascultare față de Cuvintele lui Dumnezeu. Dar, prin neascultarea omului, lumea noastră nu mai este „foarte bună”.

Din fericire, Dumnezeu nu se schimbă. Același Cuvânt care a creat frumosul din haos, face să strălucească lumina Sa în întunericul din inimile noastre. Același Cuvânt ne susține, ne dă curaj și speranță, același Cuvânt ne recreează și ne dă putere să devenim iarăși fii ai lui Dumnezeu.

Ioan 1:12 ne spune: „Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu.”

În cartea „In Heavenly Places”, ni se spune: „Domnul a hotărât ca fiecare suflet care ascultă de Cuvântul Său, să primească bucuria, pacea și continua Sa putere susținătoare. Astfel de bărbați și femei sunt mereu aduși aproape de El, nu numai când îngenunchează înaintea Lui în rugăciune, dar și când își îndeplinesc datoriile vieții. Dumnezeu a pregătit pentru ei un loc veșnic, împreună cu El, acolo unde viața se purifică de tot ce este dezgustător și neplăcut. Prin această comuniune neîntreruptă cu El, ei devin colaboratorii Lui în misiunea vieți lor.” (p. 53)

Este un mare privilegiu pentru mine să fiu numit fiu al lui Dumnezeu. Am fost la un moment dat fiu al lumii dar acum, datorită jertfei de pe Calvar a Fiului Său și datorită puterii Cuvântului Său, am devenit un alt om, am fost re-creat. Eu nu sunt bun în și prin mine însumi, dar sunt acoperit cu bunătatea lui Hristos iar acest lucru este „foarte bun”. Și pe măsură ce petrec timp în Cuvântul Său și caut să înțeleg și să ascult cuvintele Sale de dragoste, pot fi colaborator cu El pentru a ajunge și la alții.

Dumnezeu ne-a chemat din întuneric, din nimic pentru a fi canale pentru bucuria mântuirii și pentru a mărturisi lumii despre Cuvântul Său cel viu. Suntem dispuși să acceptăm astăzi această provocare?

Provocarea unei Rugăciuni din Inimă

Doamne, ajută-ne să vedem astăzi frumusețea Cuvântului Tău. De asemenea, deschide-ne ochii ca să te vedem în Cuvântul Tău. Te rog, fă-ne dornici de a asculta și a ne încrede în Cuvântul Tău cu bucurie, indiferent de locul în care Tu alegi să ne conduci. Ajută-ne să știm cum să ne rugăm, pe măsură ce vom continua să înălțăm rugăciuni pentru biserica noastră și pentru conducătorii ei. Fără Tine suntem pierduți. Avem nevoie de puterea Ta pentru a ne transforma și re-crea pentru ca să fim ceea ce Tu ne-ai chemat să fim. Îți mulțumim că ne asculți rugăciunea. Amin!

Scris de Roman Ril

(Împreună cu soția sa, Raluca, Roman este coautor al materialului 10 Zile de Rugăciune din 2015-2016. El și soția lui, slujesc ca misionari în Germania.)

Traducere: Sarah Ștefan 

MASTER-Praying ManMOTIVE DE RUGĂCIUNE

 “Rugăciunea este un mijloc hotărât de cer pentru succes. Apelurile, cererile, tratatele, dintre oameni, îi mișcă pe aceștia și joacă un rol în reglementarea afacerilor națiunilor. Dar RUGĂCIUNEA MIȘCĂ CERUL.” In Heavenly Places, p. 75.

  1. Rugați-vă ca în timpul sesiunii Conferinței Generale să  avem ”o experiență a Camerei de Sus” așa cum au avut ucenicii la Ziua Cincizecimii, și să fim astfel împuterniciți să vestim lumii întregi pe Hristos așa cum au făcut-o ei. Este vremea să mergem acasă!
  2. Rugați-vă ca fiecare participant să fie atras la o umblare mai strânsă cu Hristos, să- și reînnoiască concentrarea asupra studierii Cuvântului Sfânt al lui Dumnezeu și să nu părăsească sesiunea Conferinței Generale  în același mod în care au venit.
  3. Rugați-vă ca vorbitorii să fie pregătiți și unși cu Duhul Sfânt, și ca inimile participanților să fie pregătite pentru ascultarea soliilor.
  4. Rugați-vă ca nimeni să nu încerce să manipuleze ordinea de zi sau întâlnirile, ci fiecare  să permită Duhului Sfânt să le impresioneze inimile.
  5. Rugați-vă pentru claritate în gândire și concentrare pentru toți delegații pe durata întrunirilor importante și de luare a deciziilor.
  6. Rugați-vă ca participanții să poată localiza Camera F din clădirea Almodome, cameră ce a fost desemnată a fi camera de rugăciune.
  7. Rugați-vă pentru revărsarea Ploii Târzii asupra delegaților Diviziunii Sud-Africane și Oceanului Indian și ai Diviziunii Pacificului și Asiei de Nord – Dumnezeu îi știe pe nume, delegați care vor lua decizii la conferința Generală 2015.
  8. Rugați-vă pentru protecția tinerilor noștri de influențele lumești tot mai mari prin concentrarea asupra Cuvântului lui dumnezeu și a slujirii altora.
  9. Rugați-vă pentru o cooperare strânsă  și unitate între organizația bisericii și celelalte instituții care sprijină lucrarea de evanghelizare a bisericii.
  10. Rugați-vă pentru activitatea uriașă de asistență medicală gratuită care va fi găzduită în clădirea Almodomului din San Antonio în următoarele trei zile. Personalul medical adventist speră să ajungă la mii de persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *