Ziua 1 – Miercuri, 25 Martie

Mijlocind pentru ceea ce doar Dumnezeu poate face

Day-1-300x225În Isaia 55 ni se spune: „Căci gândurile Mele nu sunt gândurile voastre, și căile voastre nu sunt căile Mele”, zice Domnul. „Ci cât sunt de sus cerurile față de pământ, atât sunt de sus căile Mele față de căile voastre și gândurile Mele față de gândurile voastre.” (Isaia 55:8,9)

Având în vedere că înțelepciunea și căile lui Dumnezeu sunt cu mult mai presus de ale noastre, cum e posibil să sperăm că am putea fi vreodată ceea ce El ne-a chemat să fim? Mergând mai departe, cum am putea spera ca El să lucreze în biserica noastră întrucât avem nevoie cu disperare de acest lucru?

Răspunsul: Singura noastră speranță este prin puterea Duhului Sfânt.

În cartea Parabolele Domnului Hristos, Ellen White scrie: „Rugați-vă pentru Duhul Sfânt. Dumnezeu Se află înapoia fiecărei făgăduințe pe care a făcut-o. Cu Biblia în mână spuneți: „Am făcut cum mi-ai spus. Prezint făgăduința Ta care spune: «Cereți şi vi se va da, căutați şi veţi găsi, bateți şi vi se va deschide!»” (PDH 147).

În Semnele Timpului, referindu-se la nevoia noastră urgentă de a primi Ploaia Târzie, Ellen White continuă: „Creștinii să ceară cu credință promisiunea binecuvântării, și va veni. Revărsarea Duhului din în zilele apostolilor a fost ploaia timpurie, iar rezultatul a fost unul glorios. Dar ploaia târzie va fi și mai abundentă.” (Semnele Timpului, Februarie 17, 1914).

Postările care vor urma în următoarele nouă zile  vor fi o combinație de gânduri de scurtă rugăciune  și mărturii de la membrii echipei noastre care ne împărtășesc cum i-a trezit Dumnezeu să înțeleagă nevoia lor de o legătură mai profundă cu El. Rugăciunea noastră este ca pe măsură ce continuăm să ne rugăm ca Duhul Sfânt să fie turnat asupra bisericii din lumea întreagă, să creștem și noi și să avem o relație personală mai strânsă cu  Dumnezeu, și tot pe asta să fie concentrate și devoționalele noastre zilnice.

Haideți ca să îl căutăm cu stăruință pe Domnul astăzi, personal și colectiv, pentru biserica noastră! Știm că Dumnezeu tânjește să toarne Duhul său asupra noastră!

Provocarea unei rugăciuni din inimă

Doamne, în timp ce începem aceste 100 Zile de Rugăciune vrem să reînnoim consacrarea noastră față de Tine și Îți cerem să aduci în viața noastră acele schimbări pe care numai Tu poți să le faci prin puterea Duhului Sfânt. Te rugăm să ne zidești să fim mijlocitori stăruitori pentru liderii și pentru biserica noastră, și să reverși Duhului Sfânt în biserica noastră, după cum ai promis. Îți mulțumim în avans pentru ceea ce vei face ca răspuns pentru aceste rugăciuni. Amin!

Notă: Vă încurajăm să spuneți și altora despre 100 Zile de Rugăciune, pentru ca prietenii și familia să ni se alăture. De asemenea puteți găsi resurse utile pe care le puteți descărca și tipări de pe https://100daysofprayer.org/resources/ (în engleză). Vă încurajăm mai  ales să tipăriți documentul pdf “Promises for 100 Days of Prayer” care se află pe pagina web cu resurse. Celor pe care îi interesează să traducă, vă putem trimite documentul original.

Traducere: Sarah Ștefan

MOTIVE DE RUGĂCIUNE

  1. Rugați-vă ca la sesiunea Conferinței Generale 2015, căderea Ploii Târzii a Duhului  Sfânt să fie începutul marii strigări finale care să ne dea puterea necesară de a termina lucrarea, astfel încât să putem merge acasă.
  2. Rugați-vă pentru ca participanții să-și dea seama pe deplin că tema:” Scoală-te! Luminează-te! Vine Isus!”  nu se aplică doar bisericii în general, ci fiecăruia dintre noi care ca și credincioși vestim întreita solie îngerească din Apocalipsa 14.
  3. Rugați-vă ca Dumnezeu să umple clădirea Almodome  cu prezența Sa și ca oamenii care vor intra acolo să simtă puterea Duhului Sfânt.
  4. Rugați-vă ca la această sesiune să nu fie doar activități așa cum e de obicei la sesiunea Conferinței Generale, ci redeșteptarea spirituală de care avem toți nevoie pentru a vesti lumii pe Isus.
  5. Rugați-vă ca vorbitorii să fie pregătiți și unși cu Duhul Sfânt, și ca inimile participanților să fie pregătite pentru ascultarea soliilor.
  6. Rugați-vă ca traducerile care se fac să fie corecte și autorizate de Duhul Sfânt.
  7. Rugați-vă ca întâlnirile secțiunilor, tineret, juniori, primară, grădiniță și primii pași să însemne o experiență de redeșteptare spirituală și ca Dumnezeu să ajute personalul să se pregătească.
  8. Rugați-vă ca lucrătorii și personalul neadventist de la San Antonio să fie influențat de mărturia dată de viețile noastre.
  9. Rugați-vă pentru o revărsare specială a Duhului Sfânt asupra conducerii Diviziunii Africii Centrale și de Est în timp ce ei se pregătesc pentru sesiunea Conferinței Generale: Blasious Ruguri, Nthaniel Walemba, Jerome Habimana și toată echipa lor.
  10. Rugați-vă pentru inițiativele Misiunii în Orașe care au loc în această diviziune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *