Vom sfinți ziua Sabatului

Cover”Adu-ti aminte de ziua de odihnă, ca s-o sfințești” – Exod 20:8.

Dumnezeu a spus: „ Ziua a șaptea este ziua de odihnă închinată Domnului, Dumnezeului tău”. El a așezat sfințenia Sa asupra acestei zile, a binecuvântat-o şi a sfințit-o ca zi de odihnă… Este singura poruncă din tot Decalogul care ne spune cine este Dumnezeu. Ea face deosebirea între Dumnezeu şi orice alt zeu. Ea spune că Dumnezeul care a făcut cerul şi pământul, Dumnezeul care a făcut copacii şi florile şi a creat pe om, acesta este Dumnezeul pe care trebuie să-L păstrezi înaintea copiilor tăi şi nu trebuie decât să arăți spre flori şi să le spui că El, le-a făcut şi că El S-a odihnit în ziua a șaptea de tot lucrul Său… Ziua a șaptea este un memorial dăruit de Dumnezeu.(Ms.20/1894).

Arătând spre Dumnezeu, ca fiind Creatorul cerurilor şi al pământului, aceasta deosebește pe adevăratul Dumnezeu de toți ceilalți dumnezei falși. Toți cei care țin ziua a șaptea arată prin acest act că sunt adoratori ai lui Iehova. În acest fel, Sabatul este semnul ascultării de Dumnezeu atâta vreme cât va exista cineva pe pământ, care să-I slujească…

Dumnezeu i-a dat omului șase zile în care să lucreze și cere ca lucrările sale să fie făcute în șase zile lucrătoare. Actele de milă și absolută necesitate sunt îngăduite în ziua Sabatului, bolnavii și cei în suferință trebuie să fie întotdeauna îngrijiți; dar lucrul care nu este necesar trebuie să fie cu strictețe evitat… Porunca cuprinde tot ceea ce se află înăuntrul porților casei noastre. Cei ce locuiesc în familie trebuie să lase la o parte preocupările lor vremelnice în timpul orelor sacre. Toți trebuie să se unească în a-L onora pe Dumnezeu printr-o slujire de bună voie în ziua Sa cea sfântă. (PP, 307)

Atâta vreme cât va exista cerul și pământul, Sabatul va fi și mai departe un semn al puterii Creatorului. Și atunci când Edenul va înflori din nou pe pământ, ziua sfântă de odihnă a lui Dumnezeu va fi onorată de toți cei ce sunt sub soare. „În fiecare Sabat”, locuitorii pământului nou, slăvit, vor veni „să se închine înaintea mea — zice Domnul” (Matei 5, 18; Isaia 66, 23.). (HLL 283).

Devoționalul face parte din cartea Fii și Fiice ale lui Dumnezeu de Ellen G. White. Pentru mai multe cărți scrise de Ellen G. White vizitați site-ul https://www.egwwritings.org și alegeți versiunea în limba română.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *