Legea lui Dumnezeu este desăvârșită

Cover„Legea Domnului este desăvârșită și înviorează sufletul” – Psalm 19:7

Legile pe care Dumnezeu le-a dat poporului Său din vechime erau mai înțelepte, mai bune și mai umane decât ale celor mai civilizate națiuni de pe pământ. Legile națiunilor poartă semnele slăbiciunilor și pasiunile inimilor nerenăscute; dar Legea lui Dumnezeu poartă pecetea Divinității (2 FB/35).

Psalmistul spune: „Legea Domnului este desăvârșită”. Cât de minunată în simplitatea ei, în profunzimea și desăvârșirea ei este Legea lui Iehova! Ea este atât de scurtă, încât putem să memorizăm cu ușurință fiecare precept al ei și, cu toate acestea, atât de profundă, atât de mult cuprinzătoare, încât să exprime întreaga voință a lui Dumnezeu și să ia cunoștință nu numai de acțiunile exterioare, ci și de gândurile și intențiile, de dorințele și sentimentele inimii. Legile omenești nu pot face acest lucru. Ele nu pot să se ocupe decât de acțiunile exterioare. Un om poate să fie călcător al Legii și, cu toate acestea, să-şi ascundă fărădelegile de ochii semenilor; el poate fi criminal, hoț sau adulter, dar atâta vreme cât nu este descoperit, legea nu-l poate condamna ca vinovat…

Legea lui Dumnezeu este simplă și ușor de înțeles. Dacă fiii oamenilor, ar asculta de această Lege după cele mai bune capacități ale lor, ei ar câștiga vigoare intelectuală și putere de discernământ, pentru a înțelege și mai mult scopurile și planurile lui Dumnezeu. Și acest progres ar continua nu numai în viața aceasta, dar și în timpul veacurilor nesfârșite ale veșniciei; pentru că oricât de departe ar înainta în cunoașterea înțelepciunii și puterii lui Dumnezeu, va fi totdeauna un infinit înainte, dincolo de cele cunoscute până atunci (ST/10 ian.1911).

Deoarece „Legea Domnului este desăvârșită”, orice abatere de la ea trebuie să fie păcat (HLL/308).

Ascultarea era singura condiție pe baza căreia Israelul din vechime trebuia să primească împlinirea făgăduințelor, care făceau din el cel mai favorizat popor al lui Dumnezeu; ascultarea de această Lege va aduce astăzi tot atât de mari binecuvântări persoanelor luate în mod individual și națiunilor, așa cum ar fi adus și poporului evreu (ST/10 ian. 1911).

Devoționalul face parte din cartea Fii și Fiice ale lui Dumnezeu de Ellen G. White. Pentru mai multe cărți scrise de Ellen G. White vizitați site-ul https://www.egwwritings.org și alegeți versiunea în limba română.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *