Solii de avertizare

CoverCe s-a întâmplat în zilele lui Noe, se va întâmpla la fel şi în zilele Fiului omului:  mâncau, beau, se însurau şi se măritau până în ziua când a intrat Noe în corabie; şi a venit potopul şi i-a prăpădit pe toți” Luca 17:26,27.

Domnul Dumnezeul lui Israel este gelos pentru onoarea Lui. Cum atunci, vă întreb, privește El pe locuitorii acestei lumi, care locuiesc în casa Sa și sunt aprovizionați din abundența Sa cu mâncare și îmbrăcăminte, dar care nu-I spun niciodată măcar ”Mulțumesc Doamne”? Ei sunt nepăsători față de bunătatea Sa. Ei sunt ca locuitorii lumii antedeluviene, care au fost distruși pentru că au lucrat mereu în opoziție cu Creatorul lor.

Despre antedeluvieni citim: ”Domnul a văzut că răutatea omului era mare pe pământ, şi că toate întocmirile gândurilor din inima lui erau îndreptate în fiecare zi numai spre rău… Atunci Dumnezeu a zis lui Noe: «Sfârșitul oricărei făpturi este hotărât înaintea Mea, fiindcă au umplut pământul de silnicie; iată, am să-i nimicesc împreună cu pământul»”(Geneza 6:5,13).

Dumnezeu a avertizat pe locuitorii lumii antice despre ceea ce intenționa să facă în curățirea pământului de necurăția sa. Dar ei au râs în batjocură de ceea ce ei credeau a fi o prezicere superstițioasă. Și-au bătut joc de avertizarea lui Noe privind venirea unui potop. Când Hristos a fost pe pământ, El a avertizat despre  ce urma să vină asupra Ierusalimului pentru  că poporul respinsese adevărul, disprețuise soliile trimise de Dumnezeu. Dar avertismentul Său a trecut nebăgat în seamă.

Domnul ne-a trimis, prin reprezentanții Săi, solii de avertizare, declarând că sfârșitul tuturor lucrurilor este aproape. Unii vor asculta aceste avertizări, dar marea majoritate nu le va lua în considerare.

Așa va fi la venirea lui Hristos. Fermieri, comercianți, avocați, meseriași, vor fi cu totul absorbiți de afaceri și asupra lor, ziua Domnului va veni ca un hoț.

”Vegheați dar, pentru că nu știți când va veni stăpânul casei: sau seara, sau la miezul nopții, sau la cântarea cocoșilor, sau dimineața. Temeți-vă ca nu cumva, venind fără veste, să vă găsească dormind. Ce vă zic vouă, zic tuturor: Vegheați!“ (Marcu 13.34-37).

Devoționalul face parte din cartea În locurile cerești (In Heavenly Places) de Ellen G. White. Pentru mai multe cărți scrise de Ellen G. White vizitați site-ul https://www.egwwritings.org și alegeți versiunea în limba română.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *