Curaj neînfricat

Fiți tari, şi îmbărbătați-vă inima, toți cei ce nădăjduiți în Domnul!” Psalm 31:24.

Resursele cerului sunt nelimitate și sunt toate la dispoziția noastră… Nu sunt oare prezentate în fața urmașilor lui Hristos, cele mai înalte virtuți care trebuie cultivate, cele mai mari onoruri care urmează să fie câștigate? Dumnezeu îi cheamă să intre în cursa în care toți pot câștiga. El îi cheamă să se înroleze într-o luptă în care fiecare poate fi biruitor. O haină a neprihănirii și o coroană de viață veșnică – aceasta este răsplata oferită fiecărui biruitor.

Locuitorii universului ceresc așteaptă ca urmașii lui Hristos să strălucească ca niște lumini în lume. Ei trebuie să arate puterea harului, căci Hristos a murit pentru a-l dărui oamenilor. Dumnezeu așteaptă ca cei care mărturisesc a fi creștini să dea pe față în viețile lor cea mai înaltă creștere a creștinismului. Ei trebuie să fie recunoscuți ca reprezentanți ai lui Hristos. Lucrarea lor este de a arăta că creștinismul este o realitate. Ei trebuie să fie oameni ai credinței, oameni de o creștere constantă… integri, care se încred  fără îndoială în Dumnezeu și în făgăduințele Sale.

Dumnezeu cheamă oameni de un curaj neînfricat, plini de speranță, credință și încredere, care se bucură la gândul triumfului final, refuzând să fie împiedecați de obstacole. Cel care aderă cu fermitate la principiile adevărului are asigurarea că cele mai slabe puncte ale caracterului său pot deveni punctele sale cele mai puternice. Îngeri cerești sunt aproape de cel care se străduiește să aducă viața sa în armonie cu Dumnezeu și cu legea Sa sfântă. Dumnezeu este cu el atunci când declară: ”Trebuie să biruiesc ispitele care mă înconjoară, altfel ele vor îndepărta pe Hristos din inima mea.” El luptă cu toate ispitele și înfruntă orice opoziție. Prin puterea obținută de sus  el are control  asupra pasiunilor și tendințelor care, necontrolate l-ar duce la înfrângere…

De ce, atunci, nu ar merge înainte cu credință și curaj cei care luptă împotriva puterilor întunericului? Dumnezeu și Hristos și Duhul Sfânt sunt de partea lor… Fie ca cei care stau sub steagul însângerat al Prințului Emanuel să nu facă nimic din ceea ce ar dezonora cauza pentru care luptă. Hristos așteaptă ca soldații Săi să fie  curajoși, loiali și de nădejde.

Devoționalul face parte din cartea În locurile cerești (In Heavenly Places) de Ellen G. White. Pentru mai multe cărți scrise de Ellen G. White vizitați site-ul https://www.egwwritings.org și alegeți versiunea în limba română.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *