Un comentariu despre încredințare

De Jere Patzer

Împreună cu soția, cu care tocmai mă căsătorisem, eram la universitatea Andrews din Michigan, unde îmi urmam cursurile. În fiecare lună aveam doar banii necesari pentru a putea da zecimea, ceva daruri şi apoi să plătim facturile.

Odată pe an, reprezentanții mai multor edituri veneau în campusul nostru cu reduceri de carte special pentru studenți timp de o săptămână. În timp ce mă uitam peste cărțile disponibile, ochii mei s-au oprit asupra unui set de comentarii biblice. Cu cât mă gândeam mai mult la acest set, cu atât mi-l doream mai mult. Cu siguranță aceste cărți ar fi fost foarte necesare bibliotecii unui pastor în devenire. Dar prețul, deși avea o reducere semnificativă, era totuși 63 de dolari. Nu înseamnă prea mult acum, dar era o sumă mare pentru un student  la teologie pe vremea aceea.  Am hotărât să fac din acest lucru un motiv de rugăciune.

Pe vremea aceea aveam nevoie de o asigurare specială că Dumnezeu era cu mine şi că eu făceam voia Sa. Am hotărât să-I dau lui Dumnezeu ocazia să-mi arate prezența Sa, într-un mod semnificativ, cum ar fi  de exemplu obținerea acelui set de comentarii biblice.

Câteva seri mai târziu am primit un telefon.  ”Hei Jere” a spus interlocutorul, ”tocmai mi-am dat seama că-ţi mai datorez niște bani pentru renovarea care ai făcut-o pentru mine vara trecută. O să-ţi trimit un cec prin poștă.”

”Bine Doamne, începe să fie mai bine,” m-am rugat. ”Dar am nevoie de cel puțin 63 de dolari şi banii aceștia trebuie să ajungă aici până se încheie reducerile de prețuri vinerea viitoare.” Mai multă rugăciune, anticipare, apoi îndoieli. Omul nu-mi dăduse banii săptămâni de-a rândul. De ce l-aș crede că se va grăbi să-mi trimită un cec şi acesta să ajungă la timp. În plus, nici măcar nu știam ce sumă îmi datora. Mai multă rugăciune. ”Te rog, Doamne, aceasta nu este o situație de viață şi de moarte, dar… cu siguranță îmi va întări credința.”

Am mers la cutia poștală vineri, ultima zi a reducerii de prețuri la cărți. Da, acolo era un plic de la cel care mă angajase să zugrăvesc. Am luat plicul cu mine în cameră.  Încă o rugăciune. Acum mâinile aproape îmi tremurau de nerăbdare în timp ce deschideam plicul. În fața mea era un cec în valoare de 70 de dolari. Ura! Lăudat să fie Dumnezeu!  Cei 70 de dolari minus 7 dolari zecimea – rămâneau 63 de dolari -exact suma de care aveam eu nevoie.

Încă lăudându-l pe Dumnezeu am alergat afară să-mi cumpăr cărțile.  Apoi am început să mă îngrijorez. Uitasem ca prețul nu cuprindea TVA-ul din statul Michigan. Am ajuns la târg înainte de închidere, mi-am luat setul de comentarii şi l-am întrebat pe vânzător: ”Cât costă cărțile cu tot cu TVA?”

”Oh,” răspunse ea. ”Nu se aplică TVA, pentru că facem reduceri în alt stat.”

Am fost un student entuziasmat în  acel sabat.  Şi astăzi în timp ce scriu această mărturie, pot să mă uit pe raft şi să văd cărțile pe care Dumnezeu le-a dăruit unui tânăr student la teologie, doar ca să-i mărească credința.

Răspunde Dumnezeu  întotdeauna în felul acesta la rugăciuni? Bineînțeles că nu. De fapt s-ar putea să fie doar o singură experiență  de acest fel în toată viața. Dar a fost suficient să-mi ofere astăzi, după atât de mulți ani, încrederea că lui Dumnezeu îi pasă cu adevărat de noi.

Deci, dacă voi, care sunteți răi, știți să dați daruri bune copiilor voștri, cu cât mai mult Tatăl vostru, care este în ceruri, va da lucruri bune celor ce I le cer! Matei 7:11

Jere Patzer  este președinte al Uniunii Conferințelor Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din Portland Oregon. Este membru al bisericii adventiste Hood View din Boring, Oregon.

Traducere: Dia Dospinescu 

Experiența face parte din cartea Over & Over Again vol.2,  editată de Ronald Alan Knott.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *