Hristos în toate gândurile noastre

Cercetează-mă, Dumnezeule, şi cunoaşte-mi inima! Încearcă-mă, şi cunoaşte-mi gândurile! Vezi dacă sunt pe o cale rea, şi du-mă pe calea veciniciei!” Psalm 139:23, 24.

Puțini își dau seama că este o datorie să exercite control asupra gândurilor și imaginației. Este dificil să păstrezi o minte nedisciplinată concentrată asupra subiectelor folositoare. Dar dacă gândurile nu sunt folosite în mod corespunzător, religia nu poate înflori în suflet. Mintea trebuie să fie preocupată cu lucrurile sfinte și veșnice altfel va prețui gânduri superficiale și neînsemnate. Atât puterile morale cât și cele intelectuale trebuie să fie disciplinate și ele vor… face progrese prin exercițiu.

Pentru a putea înțelege această problemă corect, trebuie să ne amintim că inimile noastre sunt în mod natural corupte și că noi nu suntem în stare prin noi înșine să urmăm un curs drept. Doar prin harul lui Dumnezeu, combinat cu cele mai serioase eforturi din partea noastră, noi vom putea obține biruința. Intelectul ca și inima trebuie să fie consacrate în slujba lui Dumnezeu. El cere consacrare totală.

Puțini cred  realitatea că omenirea s-a scufundat atât de adânc sau că este atât de cu totul rea, atât de cu disperare opusă lui Dumnezeu… Când mintea nu este sub directa influență a Duhului lui Dumnezeu, Satana o poate modela după cum alege s-o facă. Toate capacitățile raționale pe care el le controlează le va îndrepta spre ce e pământesc. El este direct opus lui Dumnezeu în gusturi, vederi, preferințe, lucruri care îi plac sau  nu-i plac, alegerea lucrurilor și preocupărilor; nu este nici o plăcere pentru ceea ce Dumnezeu iubește sau aprobă, ci o desfătare în acele lucruri pe care Dumnezeu le disprețuiește…

Dacă Hristos locuiește în inimă, El va fi în toate gândurile noastre. Gândurile noastre cele mai profunde vor fi despre El, despre dragostea Sa, despre puritatea Lui. El va umple toate camerele minții. Afecțiunile noastre se vor axa pe Isus. Toate speranțele și așteptările noastre vor fi asociate cu El. Trăind viața pe care o trăim acum prin credința în Fiul lui Dumnezeu, așteptând cu nerăbdare și iubind arătarea Lui va fi cea mai mare bucurie a sufletului. El va fi culmea bucuriei noastre.

Cei care și-au antrenat mintea să-și găsească plăcerea în exerciții spirituale sunt cei care pot fi luați la ceruri fără a fi copleșiți de puritatea și slava transcendentă a cerului.

Devoționalul face parte din cartea În locurile cerești (In Heavenly Places) de Ellen G. White. Pentru mai multe cărți scrise de Ellen G. White vizitați site-ul https://www.egwwritings.org și alegeți versiunea în limba română.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *