Evitați îngrijorările inutile

De aceea vă spun: Nu vă îngrijorați de viața voastră, gândindu-vă ce veți mânca, sau ce veți bea; nici de trupul vostru, gândindu-vă cu ce vă veți îmbrăca. Oare nu este viața mai mult decât hrana, şi trupul mai mult decât îmbrăcămintea?” Matei 6:25.

În timp ce faci tot ce poți mai bine, nu obosi trupul nici mintea cu grijile acestei vieți. Nu distruge experiența ta religioasă prin îngrijorare, ci ai încredere că Domnul  va lucra și va face pentru tine ceea ce tu însuți nu poți face. Viața este mai mult decât hrană…

Este multă îngrijorare inutilă. Multă tulburare a minții, privind lucruri pe care nu le putem controla. Domnul dorește ca noi, în calitate de copii ai Săi să ne punem încrederea cu totul în El. Domnul nostru este un Dumnezeu drept și neprihănit. Copiii Săi ar trebui să recunoască bunătatea și dreptatea Sa în lucrurile mari și mici ale vieții. Acei care nutresc un spirit de îngrijorare și plângere refuză să recunoască mâna Sa călăuzitoare.

Anxietatea inutilă este un lucru fără rost care ne împiedică să stăm într-o poziție corectă înaintea lui Dumnezeu. Când Duhul Sfânt vine în suflet, nu mai este nici o dorință de a ne plânge și a murmura pentru că nu avem tot ceea ce ne dorim. Mai degrabă vom mulțumi lui Dumnezeu din toată inima pentru binecuvântările pe care le avem…

Există o binecuvântare pe care o pot avea toți cei ce o caută cum trebuie. Este Duhul Sfânt și această binecuvântare aduce cu sine toate celelalte binecuvântări. Dacă vom veni la Dumnezeu ca niște copilași, cerând harul Său și putere și mântuire, nu pentru înălțarea noastră, ci pentru a putea aduce binecuvântare asupra celor din jurul nostru, cererile noastre nu vor fi respinse. De aceea să studiem Cuvântul lui Dumnezeu ca să putem afla cum să ne prindem de făgăduințele Sale și să le cerem împlinirea pentru noi. Atunci vom fi fericiți.

Hristos a venit pe pământ și Și-a dat viața pentru ca noi să putem avea mântuire veșnică. El vrea să ne înconjoare pe fiecare cu atmosfera cerului pentru ca să putem da lumii un exemplu care va onora religia lui Hristos… În această viață trebuie să fim controlați de duhul care domnește în curțile cerești. Dreptatea și adevărul  trebuie să meargă înaintea noastră. Și slava Domnului va fi răsplata tuturor celor care Îi slujesc într-un mod care poate fi acceptat. Ei obțin neprihănirea lui Hristos.

Devoționalul face parte din cartea În locurile cerești (In Heavenly Places) de Ellen G. White. Pentru mai multe cărți scrise de Ellen G. White vizitați site-ul https://www.egwwritings.org și alegeți versiunea în limba română.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *