Mijlocitorul nostru personal

Cine-i va osândi? Hristos a murit! Ba mai mult, El a şi înviat, stă la dreapta lui Dumnezeu, şimijloceşte pentru noi” Romani 8:34.

Domnul Isus este mijlocitorul nostru personal…Repetă iar și iar, de mai multe ori pe zi: “Isus a murit pentru mine. El m-a văzut în pericol, gata să fiu distrus, și Și-a dat viața ca să mă salveze. El nu privește fără milă la sufletul ce se aruncă rugător, tremurând la picioarele Sale  și nu va da greș în a mă ridica.” El a devenit avocatul omului. I-a ridicat pe cei ce cred în El și a asezat la dispoziția lor un depozit de comori de binecuvântări. Oamenii nu pot pune nici o binecuvântare asupra semenilor lor, nu pot îndepărta nici o pată a păcatului. Doar meritele și neprihănirea lui Hristos oferă totul, și acestea sunt așezate în dreptul nostru în toată plinătatea. Putem recurge la Dumnezeu în fiecare clipă. De îndată ce ne întoarcem către El, El răspunde: “Iată-Mă.”

Isus Se proclamă pe Sine ca Mijlocitor al nostru. El ar vrea ca noi să știm că El S-a angajat cu îndurare să fie Înlocuitorul  nostru. El așează meritele Sale în cădelnița de aur pentru a le oferi împreună cu rugăciunile sfinților, astfel încât rugăciunile copiilor Săi dragi să poată fi amestecate cu mirosul plăcut al meritelor lui  Hristos atunci când se urcă la Tatăl în norul de tămâie.

Tatăl aude fiecare rugăciune a copiilor Săi pocăiți. Vocea rugăciunii de pe pământ se unește cu vocea Mijlocitorului nostru care pledează în ceruri, al cărui glas Tatăl îl aude întotdeauna. Fie ca rugăciunile noastre să se înalțe continuu la Dumnezeu. Să nu se înalțe niciodată în numele vreunei ființe omenești, ci în numele Celui care este Înlocuitorul și Garantul nostru. Hristos ne-a dat numele Său ca să-l folosim…

Isus te primește și te întâmpină ca pe propriul Său prieten. El te iubește; El S-a angajat să deschidă înaintea ta toate comorile harului Său ca să ți le însușești. El spune, “În ziua aceea, veţi cere în Numele Meu, şi nu vă zic că voi ruga pe Tatăl pentru voi. Căci Tatăl însuşi vă iubeşte, pentru că M-aţi iubit, şi aţi crezut că am ieşit de la Dumnezeu” (Ioan 16:26, 27). El spune de fapt: Folosiți numele Meu, și acesta va fi pașaportul vostru către inima Tatălui Meu, și către toate bogățiile harului Său.

Devoționalul face parte din cartea În locurile cerești (In Heavenly Places) de Ellen G. White. Pentru mai multe cărți scrise de  Ellen G. White vizitați site-ul  www.egwwritings.org  și alegeți versiunea în limba română.

Traducere: Dia Dospinescu 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *