Nimic nu este prea neînsemnat

Domnul este bun cu cine nădăjduieşte în El, cu sufletul care-L caută” Plângeri 3:25.

Puțini sunt cei care apreciază corect sau profită de privilegiul prețios al rugăciunii. Ar trebui să mergem la Isus și să-I spunem toate nevoile noastre. Putem  să-I aducem micile noastre griji și nedumeriri, dar și necazurile noastre mari. Ar trebui să aducem la Domnul în rugăciune orice problemă care se ivește și ne tulbură, sau ne frământă.

Pierdem multe binecuvântări  prețioase pentru că nu aducem la Mântuitorul nostru nevoile, grijile și întristările noastre. El este Minunatul Sfetnic. El privește asupra bisericii Sale cu un interes intens și cu o inimă plină de simpatie duioasă. El pătrunde în profunzimea nevoilor noastre. Dar căile noastre nu sunt întotdeauna căile Lui. El vede rezultatul fiecărei acțiuni și ne cere să ne încredem cu răbdare în înțelepciunea Lui, nu în presupusele planuri înțelepte concepute de noi.

Nu înceta să te rogi. Dacă răspunsul întârzie, așteaptă-l. Așează-ți toate planurile la picioarele Răscumpărătorului. Fă ca rugăciunile tale insistente să se înalțe la Dumnezeu. Dacă este pentru slava numelui Său, să se rostească cuvintele liniștitoare, “Facă-se după cuvântul Tău.”

Nu putem obosi niciodată pe Hristos cu rugăciunile noastre arzătoare. Noi nu  depindem de Dumnezeu așa cum ar trebui. Să lăsăm nerostit orice cuvânt de nemulțumire. În timp ce aștepți pe Dumnezeu, rostește cuvinte de curaj și  de credință… Fie-ți teamă să te-ndoiești, ca nu cumva acesta să devină un obicei care va distruge credința. Modul de a lucra al Tatălui ceresc poate părea întunecos, misterios și inexplicabil; cu toate acestea trebuie să ne încredem în  El.

O, cât de prețios este Isus pentru sufletul care se încrede în El! Dar mulți umblă în întuneric pentru că își îngroapă credința în umbra lui Satana… Niciodată, nici măcar pentru o clipă, n-ar trebui să-i îngăduim Satanei să creadă că puterea sa de a  ne face să suferim și de a ne tulbura este mai mare decât puterea lui Hristos de a ne susține și de a ne întări…

Fiecare rugăciune sinceră care este înălțată, este amestecată cu eficacitatea sângelui lui Hristos. Dacă răspunsul este amânat, este pentru că Dumnezeu dorește să dăm pe față o îndrăzneală sfântă în a cere împlinirea cuvântului promis de Dumnezeu. El este credincios cu ceea ce a promis. El nu va părăsi niciodată sufletul care este predat cu totul Lui.

Devoționalul face parte din cartea În locurile cerești (In Heavenly Places) de Ellen G. White. Pentru mai multe cărți scrise de  Ellen G. White vizitați site-ul  www.egwwritings.org  și alegeți versiunea în limba română.

Traducere: Dia Dospinescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *