Hristos este singura noastră speranță

CoverʺNici o făptură nu este ascunsă de El, ci totul este gol şi descoperit înaintea ochilor Aceluia, cu care avem a faceʺ Evrei 4:13.

Domnul este un Dumnezeu al cunoașterii. În Cuvântul Său, El este reprezentat ca fiind Cel ce cântărește oamenii, dezvoltarea caracterului lor și toate motivele lor, fie bune fie rele. Ana, mama lui Samuel, copilul dăruit ei de Dumnezeu ca răspuns la rugăciunea ei stăruitoare, a spus: ʺCăci Domnul este un Dumnezeu care ştie totul, Şi toate faptele sunt cântărite de Elʺ(1 Samuel 2:3). David a declarat ʺDa, o nimica sunt fiii omului! Minciună sunt fiii oamenilor! Puşi în cumpănă toţi laolaltă, ar fi mai uşori decât o suflareʺ (Psalmi 62:9). Isaia  spune:ʺTu, care eşti fără prihană, netezeşti cărarea dreptuluiʺ(Isaia 26:7). Solomon scrie: ʺToate căile omului sunt curate în ochii lui, dar cel ce cercetează duhurile este Domnulʺ(Proverbe 16:2). Este în interesul veșnic al fiecăruia să-și cerceteze inima și să sporească fiecare facultate dată de Dumnezeu.

Sunt multe lecții importante pe care să le învețe fiecare. Fie ca toți să-și aducă aminte că nu există nici un motiv în inima omului pe care Dumnezeu să nu-l vadă clar. Motivele fiecăruia sunt cântărite  atât de atent ca și cum destinul acestuia ar depinde de acest singur rezultat. Avem nevoie de legătură cu puterea divină, ca să putem avea o sporire a luminii clare și o înțelegere a modului în care gândim de la cauză la efect. Avem nevoie să cultivăm puterile înțelegerii, ca urmare a faptului că ființele noastre sunt părtașe ale puterii divine, după ce am fugit de stricăciunea care este în lume prin poftă. Fiecare să ia în considerare cu atenție acest adevăr solemn: Dumnezeu din ceruri este adevăr și nu există nici un plan oricât de complicat, nici un motiv oricât de ascuns cu grijă, pe care El să nu le înțeleagă în mod clar. El citește planurile ascunse ale fiecărei inimi. Omul poate face planuri necinstite pentru viitor, gândind că Dumnezeu nu înțelege, dar în ziua cea mare când cărțile vor fi deschise, aceste acțiuni vor apărea așa acum sunt…

Nu este nimeni care, oricât de sincer s-ar strădui să facă binele, să poată spune ʺN-am păcatʺ. Cel care ar spune acest lucru ar fi  sub o înșelăciune periculoasă. ʺDacă zicem că n-avem păcat, ne înşelăm singuri, şi adevărul nu este în noiʺ(1 Ioan 1:8). Cum putem atunci scăpa de acuzația: ʺAi fost cântărit și găsit prea ușor?ʺ Trebuie să privim la Hristos. Cu un cost infinit, El a făcut un legământ să fie reprezentantul nostru în curțile cerești, avocatul nostru înaintea lui Dumnezeu. -Manuscris 23,  8 februatie 1906, ʺUn Dumnezeu al cunoașterii prin care sunt cântărite acțiunile noastre.

Devoționalul face parte din cartea Priviți în sus de Ellen G. White. Pentru mai multe cărți scrise de Ellen G. White vizitați site-ul www.egwwritings.org  și alegeți versiunea în limba română.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *