Închinați-vă cu credincioșie în fiecare dimineață și în fiecare seară

ʺDe aceea, pe orişicine aude aceste cuvinte ale Mele, şi le face, îl voi asemăna cu un om cu judecată, care şi -a zidit casa pe stâncăʺ Matei 7:24.

Membrii fiecărei familii să poarte în minte faptul că ei sunt strâns înrudiţi cu cerul. Domnul are un interes deosebit în familiile copiilor Săi de aici de jos. Îngerii oferă fumul plăcut mirositor de tămâie pentru sfinţii ce se roagă. De aceea rugăciunea să se înalţe spre cer în fiecare familie dimineaţa şi la ora răcoroasă a apusului, prezentând lui Dumnezeu meritele Mântuitorului în dreptul nostru. Dimineaţa şi seara universul ceresc ia notă de fiecare casă a rugăciunii. – Îndrumarea copilului, 519. 

Înainte de a pleca de acasă la lucru, întreaga familie trebuie adunată împreună, iar tatăl, sau mama în absenţa tatălui, trebuie să se roage fierbinte ca Dumnezeu să fie cu ei pe parcursul zilei. Veniţi în umilinţă, cu o inimă plină de duioşie şi cu acea conştienţă a pericolelor şi ispitelor care sunt în faţa voastră şi a copiilor voştri; prin credinţă legaţi-i de altar, implorând grija Domnului pentru ei. Îngerii păzitori îi vor ocroti pe copiii care sunt astfel consacraţi lui Dumnezeu. – Mărturii vol.1, 397.

În fiecare familie ar trebui să fie un timp fixat pentru altarul de dimineaţa şi cel de seara. Cât de potrivit este ca părinţii să-şi adune copiii în jurul lor înaintea mesei de dimineaţă, să mulţumească Tatălui ceresc pentru protecţia Sa din timpul nopţii şi să-I ceară ajutor, călăuzire şi protecţie pentru timpul zilei! Cât de potrivit este, de asemenea, ca, atunci când vine seara, părinţii şi copiii să se adune încă o dată în faţa Lui şi să-I mulţumească pentru binecuvântările zilei trecute! –  Mărturii vol.7, pag. 43.

Altarul familial nu trebuie guvernat de împrejurări. Voi nu trebuie să vă rugaţi ocazional, iar dacă într-o zi aveţi prea mult de lucru, să-l neglijaţi. Făcând astfel, îi determinaţi pe copiii voştri să privească rugăciunea ca neavând o importanţă deosebită. Rugăciunea înseamnă foarte mult pentru copiii lui Dumnezeu şi mulţumirile trebuie înălţate înaintea Lui dimineaţa şi seara. – Îndrumarea copilului 520

În eforturile noastre cu privire la confortul şi fericirea oaspeţilor noştri, nu trebuie să uităm de obligaţiile pe care le avem faţă de Dumnezeu. Ora de rugăciune nu trebuie neglijată pentru nici un motiv. Nu vorbiţi şi nu vă amuzaţi în timp ce susţineţi că sunteţi prea obosiţi pentru a vă mai bucura de timpul dedicat devoţiunii. A face acest lucru înseamnă a-I oferi lui Dumnezeu o jertfă schilodită. La un ceas timpuriu al serii, când putem să ne rugăm fără grabă şi în armonie, ar trebui să prezentăm rugăminţile noastre şi să înălţăm vocile noastre în laude pline de fericire şi recunoştinţă la adresa lui Dumnezeu. – Solii către tineret, 342

Devoționalele din 2012 sunt din cartea  Să fii ca Isus de Ellen G. White.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *